voor 2004 klik hier Expo - enzo 2005
8-9-2005 Japans dobbelspel bij Museum De Paviljoens
Link tussen eeuwenoud Japans spel en alledaagse realiteit van boerenbedrijf in Almere
Op donderdag 8 september 2005 om 17.00 uur presenteert de kunstenares Chikako Watanabe de Stadsboerderij Sugoroku in Museum De Paviljoens in Almere. Dit levensgrote spel, met een speelvlak van 5 x 8 meter, is gebaseerd op het Japanse Sugoroku spel en op de geschiedenis van de Stadsboerderij in Almere. Het spel kwam tot stand met bijdrage van het Japans Festival Almere en de Provincie Flevoland en wordt gepresenteerd in het kader van het project SITUATIES / Laboratorium Flevoland. Iedereen is welkom om het spel onder leiding van de kunstenaar te komen spelen. Het Sugoroku spel is gedrukt op een doek van 5 x 8 meter en wordt als speelvlak buiten in het gras bij Museum De Paviljoens opgesteld. Bezoekers kunnen met speciaal gemaakte dobbelstenen het spel zelf spelen en zich inleven in het leven van de stadsboer. Naast dit spel wordt er ook een veel kleinere papieren versie gemaakt die bezoekers kunnen meenemen om ook thuis het Stadsboerderij Sugoroku spel te spelen.
Tijdens het Japans Festival Almere op 8 september wordt het spel officieel door de kunstenaar gepresenteerd tijdens een bijzondere ontvangst in Museum De Paviljoens. Tijdens deze ontvangst wordt er soep geserveerd, gemaakt van ingrediënten die op de stadsboerderij gekweekt worden. Chikako Watanabe bracht de afgelopen maanden opnieuw een aantal keer een bezoek aan de stadsboerderij Almere op het stadslandgoed De Kemphaan. In 2003 maakte ze al kennis met deze bijzondere en voor Nederland unieke boerderij die al bijna 10 jaar bestaat. De kunstenaar ontwierp een Sugoroku-spel op basis van de geschiedenis en het ontstaan van de stadsboerderij. In het spel komen verschillende facetten van de stadsboerderij terug zoals de onderhandeling met de gemeente Almere over grond, het succes van het kweken van ecologische uien, de klachten over het koeienpad en het uitbundige oogstfeest. Chikako Watanabe weet met haar werk een prachtige link te leggen tussen een eeuwenoud Japans spel en de alledaagse realiteit van een boerenbedrijf in Almere.
De kunstenaar nam het Japanse dobbelspel Sugoroku als uitgangspunt. Dit spel, wat bijna 1000 jaar oud is, heeft als basis een levensloop of een reeks van belangrijke gebeurtenissen uit iemands leven. Het spel heeft in de loop van de eeuwen verschillende vormen gekregen en is daardoor een spiegel waarin gebruiken, gewoontes en waarden uit een bepaalde tijd kunnen worden afgelezen. Er zijn variaties gemaakt met thema's over religie en politiek, maar bijvoorbeeld ook over de aardbeving bij Tokio in 1923. Inmiddels wordt het Sugoroku-spel ook gebruikt bij videospelletjes en computergames. Het spel wordt behalve op donderdag 8/9 (van 17.00-19.00 uur), ook gespeeld op donderdag 6 oktober van 18.00 - 19.00 uur.
27 augustus t/m 27 september 2005 Frea Lenger in A'dam
De Almeerse kunstenares Frea Lenger exposeert in Galerie Lughien in A'dam met abstrakte schilderijen. Zij exposeert samen met Anna Hulzink die keramische, figuratieve beelden toont. De galerie is niet nieuw voor beide exposanten: zij doen dat al vanaf de jaren tachtig Het is de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen 2005-2006.
Openingstijden Galerie Lughien (Reestraat 17, 1016 DM Amsterdam): woensdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur
e-mail lughien@noknok.nl en www.galerielughien.com
19-5-2005 Bijzondere films van antropoloog Jean Rouch in Museum De Paviljoens
Op donderdag 19 mei 2005 om 20.00 uur vertoont Museum De Paviljoens in de ONGOING SERIES twee 16 mm films van de vorig jaar overleden franse filmer en antropoloog Jean Rouch. De films worden ingeleid door fotograaf Witho Worms, ook geschoold als antropoloog, in het kader van 'In contact met Nagele 1999 - 2005'. Deze serie foto's van Worms, waar hij zes jaar aan werkte, worden tot 23 oktober getoond in het museum.
Jean Rouch is grondlegger van de Cinema Verité, een methode van filmen waarbij de filmer probeert tot een zo getrouw mogelijk beeld te komen van zijn onderwerp. Dit betekende onder meer dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van handzame filmcamera's. Rouch legde zich ook rekenschap af van zijn eigen aanwezigheid en daarmee de beïnvloeding van het gefilmde gedrag. In de korte film 'Tourou et Bibi, les tambours d'avants' (1967) laat Rouch zien dat van het filmen een stimulerende rol uit kan gaan en gedrag beïnvloedt. Dat is tegenwoordig al een onlosmakelijk aspect geworden van hedendaagse televisie.'Moi, un Noir' (1957) is een speelfilm opgenomen in Niger waarbij Rouch samen met de hoofdrolspelers de regie over de film voerde. Het was de eerste film over afrikanen waarin zij zelf zeggenschap kregen over het beeld dat van hen werd gemaakt. Rouch ontwikkelde naar aanleiding van deze film zijn concept van de gedeelde antropologie, de anthropologie partagée. Ondanks de grote verschillen in opnametechniek voelt Worms zich verwant met het werk van Rouch. Ook hij geeft bijvoorbeeld de bewoners van Nagele zeggenschap over het beeld dat hij van het dorp heeft gemaakt. Tijdens de inleiding zal daar vanzelfsprekend aandacht aan worden besteed.
De vertoning van de films vindt plaats in het kader van de tentoonstelling SITUATIES / Laboratorium Flevoland. Dit project bestaat uit presentaties en activiteiten in en buiten het museum en stelt kunstwerken centraal die reflecteren op de identiteit van Flevoland. Behalve Witho Worms, zijn installaties van Florian Göttke, de verrassende film 'de uitbreiding van polder Mastenbroek' van Sjaak Langenberg en Theo van den Aker te zien. De ONGOING SERIES vinden regelmatig plaats gedurende het project. Beeldend kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en architecten vertellen over actuele onderwerpen in de wereld van kunst en cultuur. kijk ook bij Kunst-enzo
Zaterdag 21 mei om 15.00 uur in Cultureel Centrum Corrosia
Minister Rita Verdonk opent de culturele manifestatie Bosnië-Herzegovina
Rita Verdonk, Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, zal samen met de heer Bakir Sadowic, ambassadeur van Bosnië-Herzegovina en wethouder Frits Huis, wethouder Kunst & Cultuur en Maatschappelijk Welzijn Almere de culturele manifestatie: Bosnië-Herzegovina openen. Na de speeches in de expositieruimte, speciaal voor pers en genodigden, is er een openbare publieksactiviteit in de openlucht. Op de Markt, voor Grand Café de Villa, verzorgt de folkloristische dansgroep AZOT uit Gorazde om 15.30 uur een wervelend optreden. Ze dansen en spelen volksliederen in de open lucht en is gratis toegankelijk. AZOT bestaat al sinds 1954 en heeft op tal van plaatsen in Europa opgetreden. Het repertoire omvat dansen en volksliederen uit verschillende regio’s van voormalig Joegoslavië. Voor mensen uit Bosnië-Herzegovina zal het een feest van herkenning worden en voor de Nederlanders een mogelijkheid met belangrijke aspecten van die cultuur kennis te maken. Almere telt een significante groep bewoners die uit Bosnië-Herzegovina afkomstig is. Almere als stad waar talloze etnische groeperingen wonen en werken, is een stad bij uitstek waar verschillende culturen in perspectief kunnen worden geplaatst.
Het Bosnisch Platform Nederland nam het initiatief om samen met CCCorrosia een culturele manifestatie te organiseren, waarin traditionele en moderne kunstuitingen van Bosnische kunstenaars en kunstenaars van Bosnische afkomst samenkomen. De culturele manifestatie duurt van zondag 22 mei tot en met zondag 19 juni en het programma zit vol culturele activiteiten. Naast de tentoonstelling met beeldende kunst komen ook andere disciplines aan bod. Hieraan werken Bosnische beeldend kunstenaars, musici, dichters, filmmakers en dansers mee. Een aantal van de kunstenaars woont al korte of langere tijd in Nederland, maar ook komt een aantal kunstenaars speciaal voor de gelegenheid naar Nederland.
22 april 2005 Opening EXPO 4/5 mei Comité Almere op 22 april 2005
Tentoonstelling “FEEST”, een beeld van Vrijheid en Onafhankelijkheid.
Ter gelegenheid van het feit dat Nederland 60 jaar geleden haar bevrijding vierde, organiseert het 4/5 mei Comité Almere een tentoonstelling in het Stadhuis. Het thema is “Feest” en hiermee geeft de tentoonstelling een beeld van de vrijheid- en onafhankelijkheidsfeesten in elf verschillende landen. Velen zal de termen ‘Independence Day ’ en ‘ Dia de Revoluçao’ bekend klinken. In de elf landen heeft de viering van het feest als doel een gevoel van saamhorigheid onder mensen te creëren. Vrijheid en onafhankelijkheid is een duur ‘goed’ waarvoor wij allemaal hard moeten blijven werken. Overal ter wereld zien wij helaas nog dat mensen door oorlog en discriminatie leven onder zware regimes en onderdrukking.
“Feest” werd op 22 april jl .om 14.00 uur geopend door Burgemeester Annemarie Jorritsma in de B-Passage van het Stadhuis.
Zij vertelde over de expo die heet "Feest" en die laat zien wat vrijheid en onafhankelijkheid betekent in Nederland en nog 10 andere landen. Dit jaar 2005 is het 60 jaar geleden dat er een eind is gekomen aan de Tweede wereldoorlog. De meesten, hier aanwezig hebben die nooit meegemaakt (de burgemeester is zélf ook van 'na de oorlog' ); maar het is goed om even stil te staan bij wat 'Vrijheid' eigenlijk betekent. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Soms is er strijd voor nodig om die verloren vrijheid weer te verwerven. Het is goed om daar jaarlijks bij stil te staan, juist ook voor jonge mensen die die oorlog niet zelf hebben meegemaakt.
Oorlog kan ineens heel dichtbij komen. Kijk maar naar de oorlog in Joegoslavie, nog maar kort geleden en andere konfilkten in het midden-oosten. Landsgrenzen, godsdienst of afkomst, in kombinatie met grindstoffen of macht kunnen aanleiding zijn tot het uitbarsten van een oorlog. En altijd zijn kinderen het slachtoffer.
Maar na de herdenking komt Bevrijdingsdag, altijd goed voor een feestje. In Almere komen altijd erg leuke Bands op het Bevrijdingsfestival en er wordt steeds meer aan de jongeren gedacht. Op 5 mei wordt er aandacht besteed aan(anti)discriminatie en discussies. Want een oorlog, een konflikt, komt vaak voort uit haat of gewoon omdat je jaloers bent, je niet het juiste geloof hebt of zo. Daarom, jongens en meisjes, wil ik jullie vragen om Echt FEEST te vieren straks en LIEF te zijn, ook voor diegenen die je eigenlijk wel een beetje som vindt.....wie weet worden jullie wel vrienden!
De opening werd opgeluisterd met zang door Ilsemarysol Ferkei en Yvonne Perdok. Tevens is de jeugd vertegenwoordigd door de basisscholen het Meesterwerk, de Dubbeldekker en de Piramide.
Namens het Verzetsmuseum Amsterdam was de heer Alex Bakker aanwezig.
Hij hield een kort toespraakje, waarin hij vertelde dat hij samen met kollega's en een groep kunstenaars deze tentoonstelling had samengesteld. In A'dam stonden de panelen eerst tussen grote decorstukken, maar met alleen deze panelen is het nu mogelijk een 'reizende' tentoonstelling te houden. Als eerste in het land dus nu hier in Almere. In Nederland herdenken we 4 en 5 mei (de Dodenherdenking en de Bevrijding), nu al 60 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de nazi-bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Maar we vieren eigenlijk allemaal feesten van Bevrijding...einde aan een onderdrukking.....Dát wil het Verzetsmuseum Amsterdam met deze Expo laten zien.
Op alle 11 panelen (1 van Nederland en 10 van andere landen) zie je dan ook andere data. Dat kan zijn: een voormalige kolonie in Afrika, Zuid-Amerika of Azie, die niet langer meer wordt overheerst....zij vieren hun 'Onafhankelijkheidsdag'. Een land waar een dictator werd verdreven...viert de vrijheid van een Democratie. Ieder land heeft dus een andere (Feest)datum.
Van 22 april a.s. t/m 7 mei kunt u tijdens de openingsuren van het Stadhuis de tentoonstelling bezichtigen.
17 april 2005 Expositie Kunst voor Tibet
Van 17 april tot 19 mei 2005 wordt in Multicultureel Centrum Avanti, Kerkgracht 4, Almere-Haven een expositie gehouden waarin werk te zien is van 25 kunstenaars uit Almere en omstreken. De kunstenaars laten werk zien waarbij het thema Tibet centraal staat Van de verkoopopbrengst komt 50% ten goede van een schoolprojekt in Tibet.
De deelnemende kunstenaars
die voor dit goede doel zo royaal de helft van hun inkomsten afstaan, zijn:
Abraham Westerdijk - Corine
Barlinckhoff - Olivier Bos - Paul
Doedens - Hetty
Glashorster - Karin Janssens
- Truus Kraneveldt -
De tentoonstelling, die georganiseerd is door de Tibet Support Groep, werd op 17 april om 15.00 uur geopend door de bekende mimespeler Rob van Reijn
De belangstelling was bijzonder groot, er werd gestart met een zanger die Tibetaanse liederen liet horen, er werd door een Tibetaanse (die "in het buitenland woont" zoals zij dat zelf zegt) uitgelegd waaróm het zo belangrijk is de Tibetaanse bevolking te helpen. Op dit moment wonen er méér Chinezen (vluchtelingen) in Tibet dan Tibetanen en alle financiele hulp gaat meestal op aan de infrastruktuur, ofwel wegen voor militairen.
Jan Jippe van Herrikhuizen, één van de organisatoren, riep op op de een of andere manier iets te kopen of anders iets in een gleuf van een papier-maché 'hoed' te stoppen. Hij toonde ook een bolle vaas, een kunstwerk van Mariel Bisschops, met diverse teksten erop geschilderd, vergelijkbaar met mensen die met elkaar praten. Maar als je er ín keek....was er nog ruimte zat! (was de symboliek)
Vervolgens kwam de bekende mime-speler Rob van Reijn aan de beurt. Op zijn onnavolgbare manier liet hij iedereen zien zonder tekst en nodigde op die manier de aanwezige Annemarie Jorritsma uit voor de openings-act.
Nog nooit vertoond maar onze burgemeester was in staat een, door de mime-speler gespannen, virtueel lint ook op een virtuele manier door te knippen! Een groot applaus was haar deel.
Rob van Reijn speelde vervolgens nog een koning met een eeuwige grijns, hoewel....eeuwig......
Een geweldige act, heel hilarisch en erg knap, vonden ook alle aanwezigen.
Maar....uiteindelijk gaat het om de verkoop van -niet alleen- schilderijen, foto's, borduurwerk of keramiek. Er zijn ook verschillende spulletjes te koop voor de smalle beurs, zelfs kleine plantjes, kralen,, bakjes, enz.
De expositie duurt nog tot 19 mei a.s. dus kom vooral even langs bij Avanti om de kunst te bewonderen óf misschien iets aan te schaffen voor het goede doel. Vanzelfsprekend werd de aandacht gevestigd op het Tibetaanse volk dat bijna overspoeld wordt door Chinezen de laatste jaren.Al bijna 50 jaar worden zij door hen onderdrukt. De Tibetaanse cultuur en identiteit dreigt hierdoor te verdwijnen. China noemt de annexatie van Tibet een bevrijding van het volk maar de Tibetanen denken daar anders over: zij zien dit als een invasie. Zelfs de Tibetaanse vlag is verboden.De Tibet Support Groep Almere heeft dit evenement in Avanti georganiseerd i.s.m. de Tibet Support Groep Nederland.
22 t/m 24 april Filmtheater Cinescope steunt Tibet-expositie met exclusieve films.
In het kader van de Expositie " Kunst voor Tibet" in Avanti, die a.s. zondag 17 april wordt geopend (zie bericht 17/4/05 hieronder) vertoont het filmtheater Cinescope drie bijzondere films van 22 t/m 24 april 2005. ((georganiseerd door de Tibet Support Groep Flevoland)
Vrijdagavond 22 april wordt de film 'Windhorse' vertoond en zaterdagavond 23 april 'Salzmanner von Tibet'.
Beide films zijn een oproep aan ons allen de Tibetanen - die in hun eigen land een minderheidsgroep zijn geworden- te steunen in hun geweldloze streven naar zelfbeschikking. Diverse projecten in Tibet hebben financiele steun nodig om de eeuwenoude Boedistische en vredelievende cultuur voor latere generaties te behouden. Met de verkoop van kunst wil de expositie" Kunst voor Tibet" een schoolproject in Oost Tibet financieel ondersteunen.
Zondagmiddag 24 april is ( aanvang 14.00 uur) de boeiende documentaire 'Cry of the Snowlion' te zien. Deze documentaire geeft een goed beeld van de jarenlange worsteling van het Tibetaanse volk. Dit filmisch document is tot nu toe slechts één keer in Nederland vertoond en wordt voorafgegaan door een lezing. Belangstellenden wordt aangeraden van te voren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
8-4-2005 Foto-expositie Daniel Koning "De Nieuwe Stad" in Stadhuis
>> wordt verlengd t.m 7 mei a.s. <<
De expositie 'De nieuwe stad' wordt geopend om 16.00 uur op vrijdag 8 april in de C-passage bij het stadsarchief Almere in het stadhuis van Almere door burgemeester Annemarie Jorritsma. De expositie is gelijktijdig te zien in SBK Almere Haven.
Daniel Koning begon zijn loopbaan bij de Winkler Prins, stapte over naar het dagblad De Tijd en werkte tot één jaar geleden als fotograaf voor de Volkskrant. Daniel Koning (1940) is autodidact. Zijn motto is geen 'plaatje bij een praatje', maar een foto die overtuigt door eigen zeggingskracht. In 1986 werd hij uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar. Tijdens zijn carrière legde hij de hele wereld vast: van Biafra tot Roemenië, van Ground Zero (New York) tot de vrijlating van Mandela in Zuid-Afrika en het Palestijnse conflict. De afgelopen maanden bezocht Koning regelmatig Almere. Elk jaar groeit deze stad gemiddeld met achtduizend inwoners, zo maakte hij uit een documentaire op. "Dat betekent dat Almere rond 2010 de vijfde grootste stad van Nederland is. Ik wilde wel eens zien hoe deze jonge stad met een grotere diversiteit aan culturen dan Amsterdam, eruit zag."
5-4-2005 EXPO Tsunami, Schumacher & Schwarz
Dinsdag 5 april opent de cultureel attaché van de Oostenrijkse ambassade, mevrouw D. Bouman, om 20.30 uur deze expositie in CCCorrosia in Almere-Haven. De kunstenaars zijn Stephan Schwarz, een Weens beeldend kunstenaar, die op Sri Lanka overlevenden van de natuurramp heeft gefotografeerd. De Almeerse Monique Schumacher liet zich door zijn foto's inspireren en maakt een serie olieverf schilderijen. De expo duurt t/m 8 mei a.s. Daar omheen worden allerlei culturele aktiviteiten georganiseerd in de maand april. Kijk daarvoor op www.corrosia.nl
31-3-2005 Gratis rondleiding expo Geen zee te hoog
Zondag 3 april om 15.00 uur start gratis rondleiding door Hein Walter. Zondag 3 april staat het Cultureel Centrum Corrosia in Almere Haven in het teken van het slotdebat van de tentoonstelling Geen Zee Te Hoog. Centraal staat de toekomst van Flevoland.
Aansluitend kunnen de bezoekers vragen stellen aan vijftien Flevolandse beeldend kunstenaars die zondag aanwezig zijn. Tevens is het de laatste dag dat de bodemvondsten van Almere en de werken van de futorologen Das te zien zijn. Tijdens de rondleiding Hein Walter, aan de hand van illustraties en kunstwerken, over de toekomst van Flevoland. Op die manier komt de bezoeker misschien wel tot een eigen idee. Want de creatieve oplossingen van de vijftien Flevolandse kunstenaars bieden genoeg inspiratie om met een stijgende zeespiegel hier te kunnen blijven leven en werken.
Voor meer informatie: bel 036-521 59 29 www.corrosia.nl.
18 maart t/26 juni 2005: expo Emeke Buitelaar
In het gebouw van Omroep Flevoland in Lelystad is vanaf 18 maart a.s. een expositie te zien van schilderijen van de Almeerse kunstenares Emeke Buitelaar. In 2004 eindigde zij nog bij de wedstrijd "Kunstenaar van het Jaar" bij de laatste 8 kunstenaars van Nederland! Zowel nationaal als internationaal heeft zij erkenning gekregen voor haar werk. Vaak geinspireerd op de Indianen-cultuur, vaak vol symboliek, steeds een intens kleurgebruik, net zo kleurrijk als zijzelf is.
De opening is vrijdag 18 maart 2005 om 16.30 uur bij Omroep Flevoland, aan de Larserpoortweg 49 in Lelystad. De openingshandeling zal worden verricht door de Almeerder Marc Lamers, zelf " vrij kunstenaar in staal, hout en zinnen". (wat dat dan ook mag zijn....maar dit meldt het persbericht)
Iedereen is welkom, zowel bij de opening als verder tijdens ' kantooruren' van Omroep Flevoland.
kijk ook op www.emekebuitelaar.nl e-mail emeke@debuitelendemaan.nl
"Meeting Buddha"(2003), olieverf op doek
5 maart 2005: "Geen zee te hoog" in CCCorrosia
Zaterdag 5 maart werd om 15.00 uur de opening verricht van deze Expositie door de direkteur van het Waterschap Zuiderzeeland, de heer ing. J.B. van der Veen.De tentoonstelling heeft als thema "Spiegel van de Lage Landen"en staat in Almere in het teken van het verleden en de toekomst van Almere. De expo is georganiseerd in het kader van de Boekenweek, die hetzelfde thema heeft. De expo bestaat uit 4 onderdelen:
1) Bodemschatten, bruikleen van het Nieuw Land Erfgoedcentrum Lelystad;
2) het projekt van 15 Flevolandse kunstenaars "Geen zee te hoog". met als deelnemers: Fred van Welie, Jos Akkermans >>
Else van Luin, DAAD, Sonja Rosing, Jan Coenen, Erik Fakkeldij, Jolle Roelofs, Ivo Winnubst, Willem Hoogeveen, Willem de Wolff, Anita de Harde, , Sacha Janzee en Nancy van Overveldt. Hein Walter is de samensteller.
Mariel Bisschops >>
3) Gebroeders DAS, originele tekeningen van deze futuristische tekenaars en een video
4) start van het projekt 'Het geheugen van Almere' (een idee van Frank Kresin; binnenkort meer)
Almeerse jongeren fotograferen 24 uur uit hun leven
Zondag 20 februari opening fotografie-expo
in
Vanaf zondag 20 februari 14.00 uur gunnen twaalf Almeerse jongeren u een kijkje in hun leven door de resultaten van de fotografie-workshop te laten zien. In dagboekvorm hebben zij, onder leiding van fotograaf Bert van Gent, uiting gegeven aan wat hen zoal bezig houdt. Dat levert dus twaalf verschillende beeldverhalen op, met elk hun eigen emotie. Maar alles draait om: 24 uur, 1 dag uit mijn leven. Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur is de expositie in CCCorrosia, Almere Haven te bezoeken en de toegang is gratis. De fotografie-tentoonstelling duurt tot en met zondag 27 februari.
Tijdens de workshop hebben de Almeerse jongeren kennis gemaakt met diverse facetten van fotografie.
Naast de techniek heeft Bert van Gent ze ook laten oefenen met het vertellen van een verhaal in beeldvorm. Dat lukt alleen als men zichzelf kwetsbaar opstelt, waardoor de essentie van de foto met emotie wordt geladen. Bert van Gent, een virtuoos fotograaf, is in staat gebleken het vertrouwen te krijgen van Almeerse jongeren van verschillend pluimage en ze te motiveren tot een professioneel eindresultaat. Josephine Campbell van Stichting De Beïnvloeding - die projecten initieert waarin verschillende bevolkingsgroepen culturele verbintenissen aangaan - heeft Bert van Gent enthousiast gemaakt deze fotografie-workshop te starten met Almeerse jongeren.
Voor meer informatie: bel 036-521 59 29 www.corrosia.nl
Kunst & Architectuur In Museum Nagele
Niet alleen op de openingsdag van 6 februari 2005 is er iets te beleven (behalve het kijken naar de kunst) op zondag 13 februari 6 maart, 20 maart en 10 april kunt u de kunstenaars aan het werk zien!
Zij werken namelijk samen aan één groot doek! Op zondag 24 april is dan om 15.00 uur de feestelijke afsluiting en kunnen bezoekers, tegen een kleine prijs, stukjes uit het grote doek uitkiezen en......meteen meenemen!
De kunstenaars: Cees Berger, Mariel Bisschops, Elsa Blaaser, Michel Bongertman, Truusje Borst-Krake, Frits Breekveldt, Marianne Brooijmans, Steffen Buikema, Jan Coenen, DAAD, Henriette Evenhuis, Gonny Geurts, Anita de Harde, Willem Hoogeveen, Clara van den Hout, Elmar Huisman, Johan Ijzenrman, Sacha Janzee, Gerard van den Kerkhof, Ad Kuiper, Frea Lenger, Marjokein van Lubeck, Else van Luin, Wendela vaan Lynden, Karin van der Molen, Maryoke, Jeanette Nijhuis, Nancy van Overveldt, Sonja Rosing, Sia Schipperm Anthea Simmonds, Cor Sonke, Ella Steenmeijer, Mary Fontaine, Gonnie Tijs, Marja Timmer, Eleni Tzatalos, Linda Verwaijen, Hein Walter, Ineke van Wanrooy, Fred van Welie, Baltus Wigersma, Christian Wisse en Willem de Wolf. Kijk ook op www.flevokunst.nl
Bert van Gent in twee etappes bij CCCorrosia
Bert van Gent is niet in een hokje in te delen, hij maakt veelal zwart/wit foto's op een enkele uitzondering na. Het gaat om herkenbaar werk, van architektuur tot reisfoto's en in het verleden ook reklamefoto's (oa voor de Tros). De expositie is in samenwerking met Josphine Campbell van stichting De Beinvloeding, die projekten initieert waarin verschillende bevolkingsgroepen culturele verbintenissen aangaat. Zij heeft van Gent enthousiast gemaakt voor haar idee en nu is hij al met een stel jongeren bezig aan het projekt. Dat houdt in: zij krijgen ieder een digitale camera ter beschikking en moeten vervolgens een hele dag 'uit hun leven' op de foto zetten (Er zijn al spraakmakende resultaten, volgens van Gent!) Die foto's vormen samen het tweede deel van de expositie. die te zien is vanaf 20 februari om 14.00 uur (mét een officiele opening!) in Cultureel Centrum Corrosia.