< dit is 2005                                                                 ga hier naar >  2006 en hier naar > 2007 

         Jongeren-enzo 2005

klik hier voor Multiversum   voor Ongerept   Stadsrapper mc  DRT    voor  JVSA   voor voor Mazzle < nieuw! 10/11/05)

copyright foto's: mediair        (nieuw! 1/12/05 > Flevoland-Links     en meepraten?  Jij Mag Het Zeggen         jongeren.pagina                                                                                                                                                                                                                             AlmereRulez                                          kijk ook bij Jongeren2006media


  

Girls only: lekker griezelen en genieten op 3 januari en 5 januari  2006

 

Voor dinsdag 3 januari zoeken de tienerwerkster en de meidenwerkster avontuurlijke meiden die samen met hen lekker een dagje willen griezelen in Amsterdam. Hier beleven wij in The Amsterdam Dungeon op levendige wijze de griezelige historische feiten die in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Echte acteurs, shows, special effects en een spectaculaire achtbaan nemen je mee terug naar donkere tijden. Voor meiden van 12 tot 18 jaar. Het is van 12.00 tot 18.00 uur. Het kost € 3 en we verzamelen in Trapnotov. 

Voor donderdag 5 januari staat een middagje genieten op het programma. We gaan dan naar de sprookjesachtige avonturenfilm “Narnja” van Walt Disney. Verzamelen beneden in Utopolis voor de late middagvoorstelling en het kost € 2 . Geef je wel even op want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! Je kunt bellen naar Annemieke Haks 06-21824187 óf  naar Grace Roomer 06-29536225  Of  kijk op www.trapnotov.nl en mail ons annemieke@trapnotov.nl of grace@trapnotov.nl

 

 


 

 

22-12-2005 Onderzoek nav faillissement POPZAAL    

 

 

De gemeenteraad heeft een onderzoek ingesteld naar de ontwikkelingen rond de popmuziekzaal. Direkte aanleiding was het faillissement van Muzinq. Het gevolg is een tot op heden ongebruikte Popmuziekzaal. Het rapport van de onderzoeks- commissie Popmuziekzaal Almere is klaar. De raad wilde dit onderzoek om lering te kunnen trekken uit het doorlopen proces voor de toekomst. Wat moet in de toekomst anders bij het ontwikkelen van zulke grote voorzieningen?   

 

De onderzoeksvragen waar het rapport antwoord op geeft, gaan over de door de gemeente gelopen risico’s binnen de ontwikkeling van de popmuziekzaal, de keuze voor de exploitatie en wat er is gedaan aan de beperking van de risico’s. Ook is gekeken naar het effect van de door de raad gestelde eisen en voorwaarden, de belangen van de gemeente en de parallel- len met Omniworld (raadsenquête 2003).  Eén van de conclusies is dat de raad weliswaar kaders heeft gesteld waarbinnen het projekt moest worden gerealiseerd, maar dat deze zeer beperkt geformuleerd zijn en nauwelijks gecontroleerd door de raad. De commissie doet 16 aanbevelingen voor toekomstige soortgelijke voorzieningen in Almere. 

De raad zou bijvoorbeeld meer aandacht moeten besteden aan zijn controlerende rol door het organiseren van ‘kritische massa’ (mensen die kritisch meedenken). Dat kunnen mensen zijn binnen de raad of externen die door de raad worden ingehuurd. Het hebben van criticasters moet als een positief gegeven worden ervaren.

 

  NB zoals het mozaiek van Arno Coenen in de Popzaal vermeldt...."It's a long way to the top......."

 


 

22-12-2005 Laatste JAM-SESSIE in Trapnotov

 

Donderdag 22 december organiseert Jc.Trapnotov de laatste Jamsessie van 2005.

Iedereen kan of haar instrument meenemen en zijn of haar kunsten aan het aanwezige publiek vertonen.

De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis.   

Voor meer vragen kun je terecht bij Jc.Trapnotov,Kerkstr.52 Almere-Haven.

 

Bereikbaar op tel: 036-5315705 Ook kun je terecht op de website: www.trapnotov.nl

 

 


 

21-12-2005   Prijsvraag Natuur & Milieu Flevoland


Natuur en Milieu Flevoland daagt uit om jouw en uw wens voor de Flevolandse toekomst (2030) vorm te geven, tastbaar te maken. Dit kan in de vorm van een opstel, een powerpointimpressie, maar het kan net zo goed verbeeld worden in een foto, een tekening of een maquette. Geef vervolgens ook aan hoe hoog je de kans inschat dat het inderdaad realiteit wordt. Bezoek onze website en lees daar wat verschillende partijen als terreinbeheerders, KvK, LTONoord en politici over de ontwikkeling van Flevoland gezegd hebben.  www.natuurenmilieuflevoland.nl

 

Voor de meest aansprekende inzendingen uit de leeftijdscategorieen  6 t/m 12 jaar, 13 t/m 18 jaar (en 19 jaar (en ouder) zijn er geldprijzen:

 € 50 ( 3x eerste prijzen), € 25 ( 3x  tweede prijzen) en  €  10 ( 3x  derde prijzen). Je kunt ook gezamenlijk iets inbrengen, bijvoorbeeld als klas, straat of club.

Maar het leukst is waarschijnlijk dat de prijswinnaars worden opgenomen in een speciaal boekje (met daarin de toekomst van Flevoland zoals deze nu beleefd wordt door oa de jeugd in Flevoland). De prijswinnaars (en een paar bijna-winnaars met leuke ideeen) krijgen ruimte over 2 pagina's: één pagina met het werkstuk/idee en de andere pagina met iets over zichzelf - mét foto- en hoe hij/zij ertoe gekomen is!. 

Insturen kan tot 31 januari 2006

Vermeld op je inzending minimaal je naam, adres en leeftijd. Natuur en Milieu Flevoland, Botter 11-47, 8232 JS Lelystad, tel. 0320 253505

 


BG-22-24 The Young ArtLab presenteert op 6 januari  2006

op interactieve wijze nieuwe Singer/Songwriters uit Nederland.

Vrijdag 6 januari is de SONGLAB geopend vanaf 21:00 uur
. "John Spijker" (Amsterdam) en "Boyd v/d Zoyd" (Almere) maken hun opwachting aan de Kerkgracht in Almere Haven en natuurlijk zal er weer een "Ultieme Jam"-sessie zijn: een mix van talent uit de groeiende Almeerse muziekscene.

John Spijker
is singer-songwriter en speelt in coverband de Peachkings, waarmee hij in de voorprogramma's van o.a. Grammy Award winnaar Flaco Jimenez, Venice, Bløf, De Kast, Volumia, Rob de Nijs en Di-rect stond. Het schrijven van eigen nummers is iets waar hij al lang mee bezig is. Zelf noemt hij het een continue bron van levensvreugde. (Ik kan héél blij worden als ik met mijn gitaar thuis op de bank nummers aan 't schrijven ben!). ....goede uitstraling....goede stem.... Boyd v/d Zoyd, elektromonteur, is er weer als de kippen bij. Met een mislukte barbiepop als microfoon zet hij zijn eigen sound neer. Hij schrijft poëtische teksten en is een performer in de dop.
 De Almeerse scene begint in BG-22-24 is te zien als een een vast thuisadre, dé plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan filosoferen over de muzikale toekomst.

Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.tk


 15-12-2005  Voor alle info, downloads, optredens: ga naar de site www.desofties.tk  of mail: info@desofties.tk


NB scroll even naar benden, naar september 2005, voor een FOTOVERSLAG van het optreden bij bezoek Koningin Beatrix aan Lelystad!

13-12-2005   FOTO-VERSLAG van de auditie voor Culture 2Shock (onderdeel van JVSA)

De audities voor de tweede Culture2Shock zijn alweer geweest en de geselekteerde deelnemers krijgen gratis workshops en masterclasses. Kijk verder maar gewoon naar de foto's die zijn emaakt door René Kempenaar, de stuwende kracht achter al dit soort aktiviteiten! 

Met een inschrijfaantal van over de 100 deelnemers werd er zaterdag 10 december om 11 uur begonnen aan een dag, dat volledig in het teken stond van het Almeerse hiphop/urban talent. Rap, beatbox, funsport, productioneel, technisch, martial arts, zang, breakdance en streetdance, alle disciplines waren zowel zaterdag 10 als zondag 11 december optimaal vertegenwoordigd. Om 11:45 was het dan eindelijk zover, na een inleidende speech en peptalk van de organisatie konden de audities officieel beginnen. Binnen 10 minuten was iedereen verdeeld over de verschillende ruimtes van het Jongeren Centrum Totum, en waren er overal groepjes jongeren al druk bezig hun stukje; Dans, rap, beatbox of zang te oefenen. De zenuwen waren allebei de dagen te voelen door het hele gebouw. 

 

Ondanks dat, bleef de sfeer toch warmhartig. Je staat ten slotte met zijn allen maar voor 1 doel: Het mogen deelnemen aan een 2e reeks van het theater project CultureShock (Culture2Shock).  

 

Na voor de deelnemers zenuwslopende auditie dagen mochten zij direct naar huis met het bericht dat de uitslag binnen 2 weken bekend zal worden gemaakt en per persoon , naar hun eigen e-mail adres gestuurt zal worden. Voor hun die audities hebben gedaan is het in afwachting wachten totdat er bericht in hun mail inbox verschijnt.  

 

 

 

Wat de organisatie betreft waren dit 2 zeer geslaagde auditiedagen cultureshock bedankt de ingeschreven deelnemers voor hun inzet en hoopt dat wat er ook gebeurd: of je wel of niet doorbent, je toch door blijft gaan met jouw discipline. Dit omdat de wij zeer getalenteerde jongeren hebben gezien, en dat dit zeker een bewijs is dat het kan in almere!  

Jermaine tjon Akon


HALLO! Niet vergeten! Je aanmelden voor CULTURE2Shock!

Als je nog niet mocht weten wat Culture Shock is....scroll dan maar even naar beneden.... daar vind je alle foto's van de audities en de voorstelling in Theater de Metropole (17/18 juni 2005 Almeers talent presenteert theatervoorstelling 'Culture Shock'en een Foto-verslag daarvan; en de audities van o.a. 6 februari 2005)  Aanmelden kan nog maar tot 9 december a.s. tot 20.00 uur via de website www.culture-shock.nl  

Ben jij goed in: * breakdance, * streetdance, * skaten, * material Arts. * DJ-en, * rappen, * zingen of * Beatboxen? 

Doe dan mee aan de auditie van Culture Shock! Je kunt je aanmelden in drie categorieen: 

1. Performance: dans (streetdance, breakdance) funsport (skate, material arts, streettrickx, acrobatix)muziek (DJ-en, rappen, beatboxen, zang of muzikant)

2. Productie: organisatie, publiciteit en planning

3. Techniek: licht en video en techniek

Na inschrijving krijg je meteen een uitnodiging via de e-mail gestuurd!!!! Voor één van de 2 auditiedagen: zaterdag 10 december en zondag 11 december 2005

 


6-12-2005 Jongeren met schulden Thema-avond in Trapnotov (op 14 dec.)

Jongerencentrum Trapnotov organiseert op woensdag 14 dec. een voorlichtings-avond voor jongeren met schulden.Veel jongeren komen door verschillende oorzaken in de financiele problemen. Jongeren kunnen te gemakkelijk een lening aangaan, of verschillende kontrakten af sluiten, zonder de gevaren hiervan in te zien.

Het jongerenwerk wil jongeren hiervan bewust maken. Ze beseffen niet dat schulden verstrekkende gevolgen voor ze kan hebben. Zo wordt het moeilijk voor ze een huis te kopen. Vandaar dat wij hier aandacht aan willen besteden,omdat er een grote toename van jongeren met schulden aan het ontwikkelen is. Ht begint om 19.30 uur

 


 

6-12-2005 Daniel Stroomer op omroep Flevoland

 

kijk ook bij de link Radio/TV-enzo  (6-12-2005) >   

 

 

 

 


Nieuwe cursus Kunst Kijken voor Kinderen  op 7 dec. 2005

Museum De Paviljoens, naast het politieburo in Almere-stad, houdt regelmatig kunstzinnige aktiviteiten speciaal voor kinderen. Voor de oudere jeugd hebben De Paviljoens gezorgd dat er een Graffti-wall kwam rond de Paviljoens, voor de jongere is er onlangs een Kunstcursus geweest, die véél sukses had. Daar komt dus een vervolg op!

Museum De Paviljoens start op woensdag 7 december met een nieuwe cursus Kunst Kijken voor Kinderen. Vier weken lang maken kinderen tussen de 8 en 12 jaar kennis met het museum, de tentoonstelling 'De Schilder van het moderne leven'  en gaan de deelnemers zelf creatief aan de slag onder leiding van een museumdocent. Voor de cursus in december zijn nog plaatsen vrij. De cursusdagen zijn 7, 14, 21 en 28 december, steeds van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten van de cursus bedragen € 7,50 voor vier bijeenkomsten. Kinderen kunnen zich van te voren opgeven via de afdeling educatie van Museum De Paviljoens, 036 - 5450400 of educatie@depaviljoens.nl

De cursus van november wordt woensdag afgerond en de 12 deelnemers zijn erg enthousiast. Tijdens de vier bijeenkomsten bekeken ze de tentoonstelling en maakten samen met een museumdocent digitale foto's van Almere. Op basis van de foto's schilderden ze het moderne leven van de stad. Met behulp van een maquette van Museum De Paviljoens hebben ze hun eigen tentoonstelling ingericht.

Museum De Paviljoens ligt aan de Odeonstraat 3, 1325 AL Almere, net achter het politiebureau


1-12-2005   SONGLAB      op 2 december om 21.00 uurKOMKOMMER         KOM ALS JE VAN MUZIEK HOUDT!!   

KOM ALS JE MOOIE MUZIEK MAAKT!     KOM ALS JE DURFT!   KOMKOMMER                                      

JASCHA  GITTA  JAM   Elke 1e vrijdag van de maand Kerkgracht 22-24 entree 2,50 euro

 


26-11-2005  Exotic-night in Trapnotov  op 3 dec.2005

 

Op zaterdag 3 december 2005 organiseert Jongerencentrum Trapnotov  een Exotic-night. ism het Ambulant-werk-Haven in het kader van de Popstimulering!

Almeerse bandjes als No Name, Alias, No Problem, De Geallieerden en Impression zullen de avond muzikaal opluisteren. Stijlen als kaseko, salsa, rap, reggae zullen deze avond te horen zijn.Ook zijn er lekkere Surinaamse hapjes verkrijgbaar. Het begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur, entree gratis!

Lokatie:Jc.Trapnotov, Kerkstr.52 (tegenover parkeergarage) tel. 036-5315705 of kijk bij Trapnotov

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door:Stichting De Schoor,Jc.Trapnotov,Ambulantwerk-Haven,Fonds voor Podium Programmering & Marketing en de Gemeente Almere.

 

 


25-11-2005  Nieuw skatepark Almere Buiten   7 dec. om 19.00 uur  meepraten in jc. PLACE2B

Almere Buiten krijgt een nieuw skatepark. Als onderdeel van de inrichting van “de Evenaar”  komt vlakbij station Almere Oostvaarders. een nieuw skatepark dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Er is een schetsontwerp gemaakt van het park. Alle skaters in Almere Buiten kunnen  meedenken om een geweldig ontwerp te maken. Het park wordt ontworpen voor  zowel beginnende als gevorderde skateboarders, inlineskaters en BMX-ers. Metaplus uit Alphen aan den Rijn is het bedrijf dat het ontwerp en de realisatie voor haar rekening neemt. Metaplus heeft een eerste schetsontwerp gemaakt op het beschikbare terrein van 90x23 meter. Samen met de plaatselijke skateboarders, skaters en BMX-ers willen zij dit schetsontwerp ombouwen tot het definitieve skatepark.  

7 december om 19.00 uur in Place2B Op 7 december om 19.00 uur is de skatende jeugd van harte uitgenodigd in Jongerencentrum Place2B, Wipmolenweg 54 in Almere. Hier wordt het schetsontwerp samen met de planning gepresenteerd en besproken. Tijdens deze avond wordt een soort kerngroep samengesteld uit gemotiveerde en betrokken skateboarders, skaters, BMX-ers die nauw betrokken blijven bij het gehele proces. Het eerste ontwerp is te bekijken op www.kickramps.nl. onder het kopje nieuws.  Skateplaza, scateramps en kiddie-park In dit eerste ontwerp is het terrein verdeeld in een “park”-gedeelte, waar verschillende verzinkt stalen skateramps komen te staan, een “skateplaza”-gedeelte, waar een aantal echte straatelementen terug te vinden zijn, zoals trappen en leuningen en er wordt een gedeelte gereserveerd voor de jongere skaters, het zogenaamde “kiddie”-park. De jongere skaters worden in een later stadium nog apart benaderd om mee te denken over “hun” gedeelte.  

Informatie voor omwonenden Het skatepark maakt deel uit van de inrichting van de Evenaarstrook tot een recreatieve en sportieve voorzieningenstrook. Over het uiteindelijke ontwerp zullen we een informatiebijeenkomst organiseren voor buurtbewoners en overige belangstellenden. Het doel is om medio 2006 het skatepark feestelijk te openen. Afgelopen maand heeft het bedrijf Metaplus uit Alphen aan den Rijn de opdracht gekregen van de gemeente voor het ontwerp en de realisatie van het skatepark. Dit bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in het maken van skate-voorzieningen en is na een evaluatie uit meerdere aanbieders gekozen.


The Young ArtLab viert 1-jarig bestaan op vrijdag 25 nov. 2005

 


18-11-2005 Ali B. wint A.A.P.

De Almeerse rapper Ali B. is winnaar geworden van de (2e) uitreiking van de A.A.P. (Award Almere Promotion) Deze award wordt uitgereikt aan een persoon (en een organisatie: Omniworld dit jaar) die Almere op de kaart hebben gezet. In 2004 was de eerste keer (met een groot Gala en was de alom bekende Almeerse fotograaf Bob Friedlander de winnaar)

 Omdat Ali B. zelf niet aanwezig kon zijn door verplichtingen elders, nam de bekende en gedreven ambulant jongerenwerker René Kempenaar (én de ontdekker van Ali B.) de onderscheiding in ontvangst van Burgemeester Annemarie Jorritsma (o.a. een beeldje in de vorm van een aapje, gemaakt door de Almeerse kunstenaar Frans van der Ven).

NB Annemarie Jorritsma vindt de naam  "A.A.P." niet de juiste uitstraling hebben (met het beeldje is niks mis) dus hoopt zij dat voor deze award een andere naam wordt gevonden. Helemaal mee eens!! Ook ziet zij graag een meer feestelijke gebeurtenis zoals - weer -  een Gala....

 

 


 

17-11-2005 Bericht van The Young ArtLab.......ff niet in Almere.....

 

Daniel van der Zee  (leadzanger van 'de Softies') doet mee aan "Idols'!

Komt dat zien! 

 

In Winston Kingdom Amsterdam, zaterdagavond De Softies!!!!

Zaterdag 19 november 2005, zaal open 20.30 uur Showtime 21.00 uur

 

verdere info www.cafestival.nl   www.winston.nl    www.artlab.nl

 

 


13 November 2005  Uitslag Talentenajcht  Almeerse bamds!

Alright!! We zijn gisteren als 1ste geeindigd in 'De kAn van Almere'! We zullen dus volgend jaar spelen op het bevrijdingsfestival op de Grote Markt in Almere-Stad en tevens binnenkort in 'Underground' te Lelystad. Iedereen weer bedankt voor de support en de aanwezigheid gisteren in Totum..

Ape Dirt

De finale van de Almeerse talentenjacht trok méér bezoekers dan jongerencentrum Totum aankon, waardoor er op een bepaald moment een toegangsstop was.  Degenen die zich wel toegang wisten te verschaffen zagen hoe vier Bands streden om twee prijzen. De Almeerse band Ape Dirt kreeg de juryprijs: de kAn van Almere -uitgereikt door wethouder Douwe Halbesma, een wethouder die zélf vroeger zong in een rockband. Met hun goede podiumpresentatie wist Ape Dirt de jury te overtuigen. De beloning van Ape Dirt bestaat onder meer uit een optreden op het komende Almeerse bevrijdingsfestival. De publieksprijs ging naar de zeer jonge band Damien. Hun optreden moest het niet hebben van gitaarvervorming of decibellen maar puur van overtuigingskracht. Dit was dus voldoende om de publieksprijs te winnen. Daarmee verdienen zij onder meer een optreden voor PvdA-leider Wouter Bos, die maandag 14/11 Almere bezoekt. In de finale streden Ape Dirt, Damien, Right Next Door en Prison Charlie om twee prijzen, die van de jury en die van het publiek. 

Een impressie van de finale wordt  -waarschijnlijk komend weekend-   uitgezonden door de Stadsomroep Almere 

 


 

11-11-2005  Graffiti voor Unicef op de muur bij museum de Paviljoens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finale talentenjacht  Almeerse Bands    op 12 nov. in Totum       

Om beginnende bands de kans te geven om in hun voetsporen te treden werd een talentenjacht georganiseerd. De finale hiervan is zaterdagavond 12 november in jongerencentrum Totum.  De Almeerse bands Ape Dirt, Damien, Right Next Door en Prison Charlie strijden dan om twee prijzen. 

Allereerst de hoofdprijs, de trofee De Kan van Almere

De andere prijs is de door de PvdA-Almere gesponsorde publieksprijs. Daarnaast wordt bekeken of de winnaar van de publieksprijs kan optreden voor Wouter Bos bij zijn bezoek aan Almere op maandag 14 november.  

12 november, jc Totum, Almere-Stad. Zaal open vanaf 19:30 uur, toegang: 2,50 Euro.De winnaar wordt omstreeks 23:30 uur bekend gemaakt. 

Deze talentenjacht wordt mogelijk gemaakt door: Stichting De Schoor, JC Trapnotov, JC Totum, Fonds voor Podium Programmering & Marketing en de Gemeente Almere.  


 

The Young ArtLab op 4 nov. a.s. 

BG-22-24 The Young ArtLab presenteert op 4 november op interactieve wijze nieuwe Singer/songwriters uit Nederland. Vrijdag 4 november om 21 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. "Fake attack" uit Almere en een aantal sing'n songwriters uit de Almeerse scène zullen het kleinste podium van Almere betreden. Fake Attack is een aankomende Almeerse band bestaande uit een drummer, twee gitaristen, een bassist en een zanger: Jeffrey, Paul, Peppino, Sjon en Sander. Zij zullen aankomende vrijdag voor het eerst hun repertoire op akoestische wijze ten gehore gaan brengen. De bassist is een bandlid van "De Spenters" en valt in voor de eigenlijke bassist Gert Jan. Hun genre is metal/hardrock/trash. Doordat ze het "unplugged" spelen, is deze stijl natuurlijk enorm verzacht. Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.tk  

 


30-10-2005 Herfstevent op van Eesterenplein op 5 nov. a.s.

Zaterdag 5 november a.s. organiseert de gemeente Almere samen met woningcorporatie Ymere een "Herfst-event" en kan men kijken wat de voorstellen zijn om het plein te verbeteren (en de direkte omgeving). 

 

In verschillende bijeenkomsten hebben bewoners aangegeven wat ze goed vinden aan het plein, wat verbeterd kan worden en welke problemen zij zien. Onlangs is er een inloopavond geweest voor verschillende maatregelen die op de korte termijn op het plein genomen worden. Reacties worden, samen met de uitgangspunten van de gemeente Almere en Ymere verwerkt tot een definitief voorstel dat, zoals het er nu naar uitziet, in november / december aan de gemeenteraad voorgelegd wordt. Meer informatie staat op www.vaneesterenplein.nl  

Festiviteiten op het plein op 5 november: Panna en streetdance  

 

Almere Buiten Sport organiseert  een panna-toernooi tussen 11.00 en 15.00 uur. Het toernooi staat open voor jongeren vanaf 12 jaar. Jongeren kunnen zich op de dag zelf ook nog gratis aanmelden. De winnaar doet mee aan het NK Panna op zondag 6 november in Haarlem. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.almerebuitensport.nl 

 

 

 

De aftrap om 11.00 uur krijgt een extra feestelijk tintje door een voorstelling streetdance die wordt gegeven door tieners uit de Bouwmeesterbuurt in het kader van het CKV-project Community Arts.  

Programma Herfst-event Van Eesterenplein: Waar ? Van Eesterenplein (voor de Lidl). Tussen 11.00 en 11.20 uur    Opening Herfst-Event door wethouder Arie Willem Bijl (gemeente Almere) en Wienke Bodewes (Ymere)   Presentatie ontwikkelingsrichtingen: van 11.30 - 11.50 uur en van 13.30 - 13.50 uur; van 11.30-14.00 uur: doorlopende informatiemarkt  

Aftrap pannatoernooi en voorstelling  Streetdance  11.00 uur! 

 

 

 

 


29-10-2005 Kijk voor  DRT-optreden bij de link  'Nieuwtjes-enzo'   dd 29/10

tgv de Nationale Archievendag....óók in Almere in het Stadhuis

 


26-10-2005  Het kán bij Trapnotov ...(een verslag van 22/10 jl)

Ape Dirt wint eerste  ronde talentenjacht    

   Honderddertig mensen, veel meer dan verwacht, kwamen kijken naar vier jonge Almeerse bands.  Daaronder niet alleen fans en vrienden, maar ook ouders van de bandleden. Zaterdag kon er echter in jongerencentrum Trapnotov  maar één de eerste ronde winnen in de strijd om De Kan van Almere

Dat was het Almeerse trio Ape Dirt. Deze band gaat in ieder geval door naar de finale op 12 november

Ape Dirt is een 3-koppige stoner/blues/alternatieve rock formatie uit Almere, opgericht in het najaar van 2002. Ape Dirt bestaat uit Matthijs van Beek (zang/gitaar), Gijs Bakker (drums) en Michiel Moerland (bass). Invloeden zijn o.a. Led Zeppelin, Hendrix, Nirvana, Queens Of The Stoneage en The Mars Volta. Ape Dirt speelt krachtig maar behoud wel subtiliteit met zweverige elementen en melodieuze vocals. Check www.apedirt.nl voor info en komende gigs!

Daarnaast maken ook de andere bands nog kans op een wild card voor de finale. Samen met de winnaar van de tweede voorronde en anderen met een wild card strijden de bands om twee prijzen:

"De Kan van Almere" en een Publieksprijs

De politiek laat van zich horen (verkiezingstijd!) met een door de PvdA-Almere gesponsorde publieksprijs. Daarnaast wordt bekeken of de winnaar van de publieksprijs kan optreden voor Wouter Bos bij zijn bezoek aan Almere op maandag 14 november. 

 De tweede voorronde is op 29 oktober om 21:00 uur  in Jongerencentrum Trapnotov. De toegang is gratis. 

 

Deze talentenjacht wordt mogelijk gemaakt door: Stichting De Schoor, JC Trapnotov, JC Totum, Fonds voor Podium Programmering & Marketing en de Gemeente Almere

 


24-10-2005   Nos Kultura krijgt (alweer) eigen lokatie......

Nos Kultura krijgt een eigen 'Honk' in Almere, speciaal voor de Antilliaanse jeugd. Na een lokatieonderzoek heeft de gemeente voor de bouw van Nos Kultura een locatie aangewezen bij de Dwangmolenstraat, bij de half pipe en het basketbalveldje. Op dit moment is Nos Kultura nog gevestigd in buurtcentrum De Wieken (Wipmolenweg) waar ze samen met andere organisaties zitten maar dat werkte niet goed. Ze hebben een eigen plek nodig en in De Wieken ontstaat zo ook meer ruimte andere buurtaktiviteiten o.a. voor ouderen. De groenstrook tussen de plek waar Nos Kultura komt en de appartementen aan de Dwangmolenstraat blijft bestaan. De keuze is op deze plek gevallen vanwege oa de centrale ligging en parkeermogelijkheden bij Doemere. Het gaat om een tijdelijke voorziening voor een periode van maximaal vijf jaar. Wat is Nos Kultura? Een multifunctionele accommodatie waar allerlei aktiviteiten worden georganiseerd, die zich richten op het op een positieve manier verbinden van families en gezinnen aan de leefomgeving, het helpen van jongeren bij het afronden van een opleiding en het op een leuke manier met elkaar bezig zijn in de vrije tijd. In de eerste plaats voor de Antilliaanse jongeren maar ook voor de buurt kan Nos Kultura straks emisschien xtra mogelijkheden bieden.  

Hoe komt het eruit te zien? Nos Kultura komt in vier van de noodlokalen die nu nog op het plein van het Oostvaarderscollege staan. Er komen ook  fietsenrekken. Auto's parkeren kan op het parkeerterrein van Doemere. Er wordt een voetpad aangelegd van dit parkeerterrein naar de ingang van Nos Kultura, zodat er geen extra verkeersoverlast voor de omliggende wijk zal ontstaan.  

De aanvraag van de bouwvergunning en de procedures hiervoor worden over enkele weken gestart. De bekendmaking hiervan wordt gepubliceerd in de Almere Vandaag. Het is de bedoeling dat Nos Kultura in januari 2006 haar intrek neemt in het gebouw aan de nieuwe lokatie. Op 19 oktober werd er een  inloopbijeenkomst georganiseerd voor de betrokken bewoners in DeWieken, Wipmolenweg 54 (weinig interesse), waar ze info konden krijgen over dit alles.

NB Toch jammer allemaal, die geldverkwisting......In 2000 (officieel 2001) was er namelijk een eigen onderkomen voor Nos Kultura (dat prima voldeed bij de Antilliaanse jeugd) in Almere-Buiten, vlak bij het station. Met veel bombarie werd het toen geopend door de toenmalige wethouder Lies Spruit. Er speelde een Antilliaanse street-Band, de ruimte was ook perfekt voor het doel: de overlast moest bestreden worden...en dát lukte al direkt! Ondanks deze positieve gevolgen bleek dat veel andere groeperingen er behoorlijk jaloers op waren. Kreten als 'als je overlast veroorzaakt, krijg je tenminste wat je wil van de gemeente' veroorzaakten diverse discussies. Toen enige tijd terug de gemeente Almere vond dat zij moest bezuinigen op de buurthuizen enzo, werden er ingrijpende maatregelen genomen, zoals ouderen die uit 'hun' buurthuizen moesten vertrekken, en zelfs enige buurthuizen die hun deuren moesten sluiten! In dat kader (kennelijk) heeft men geprobeerd om Nos Kultura 'gewoon' onder te brengen bij andere gebruikers van dat buurthuis. Dat is dus misklukt....vandaar deze tweede poging om te komen tot een 'eigen' ontmoetingsplek voor de Antilliaanse jeugd. (mediair)

 


 

23-10-2005  Girls Verwen Week in Trapnotov 26 t/m 28 okt. a.s.

 

Herfstvakantie-aktiviteiten voor meiden in de Meiden ChillRoom in Jongerencentrum Trapnotov in Haven. Je vervelen in de herfstvakantie? Dat hoeft niet! Verwen jezelf deze vakantie door mee te doen aan onze gezellige meidenactiviteiten. En neem je vriendinnen mee! We gaan een middagje naar de film, een middagje lekker koken (in Avanti) en het natuurlijk gezellig samen opeten, er is een tattoo (henna) en haarmiddag (van Angel Hair Creations) en als uitsmijter kun je je heerlijk uitleven met streetdance. Dit als kennismaking. Vind je streetdance leuk dan kun je je opgeven voor de cursus streetdance. 

 

Woensdag 26/10 Howl ’s Moving Castle  13.00-17.00 uur kost: 2 Euro. Sprookjesachtige animatiefilm. Plus rondleiding achter de schermen van de Cinescope.  Donderdag 27/10 Lekker kokkerellen: pizza! 14.00-19.00 kost 2 Euro. Vrijdag 28/10 Tattoo en haardag: 13:00-16.00 kost 1euro. Streetdance:  17.00-19.00: kost 1 Euro. 

 

 

Verzamelen in Meiden ChillRoom in Jongerencentrum Trapnotov, Kerkstraat 52 tel:  06 218 241 87 (Annemieke Haks) of  06 295 362 25 (Grace Roomer)

 

 

 


 

15-10-2005     Halloween Party in Trapnotov  op 28 okt. a.s.

 

Jongerencentrum Trapnotov organiseert een Halloween-Party op vrijdag 28 oktober a.s. Het begint om 20.00 uur en duurt tot 00.00 uur!  Dresscode Halloween:  verkleed komen verplicht! De kosten bedragen 3 euro. Er zullen 3 bandjes optreden: De Supermannen. Ox en Pure Serenity. 

JC.Trapnotov zit aan de Kerkstraat 54 in Almere-Haven  tel. 036-5315705  e-mail: kantoor@trapnotov.nl

 

 


 

22 en 29 oktober 2005: 1e Voorronde Talentenjacht Almeerse Bands in Trapnotov  

Eerste voorronde talentenjacht  in Trapnotov

In de Almeerse Jongerencentra Trapnotov en Totum wordt een talentenjacht gehouden. Op een echt podium kunnen beginnende bands laten horen hoe goed ze live spelen.  Zaterdag 22 oktober is de eerste voorronde in Trapnotov aan de Kerkstraat in Haven. Aanvang 21:00 uur.  

Verspreid over twee avonden (22 en 29 oktober) vinden de voorrondes plaats. De besten van deze voorrondes nemen het 12 november in de finale tegen elkaar op. Niet alleen spreekt een deskundige jury een oordeel uit maar er is ook een publieksprijs te winnen.

 Deze talentenjacht wordt mogelijk gemaakt door: Stichting De Schoor, JC Trapnotov, Totum, Fonds voor Podium Programmering & Marketing en de Gemeente Almere.

 

 


 

 

12-10-2005   Jongeren in gesprek met kandidaat-politicus    op 14 okt. a.s.

Jongerencentra Trapnotov organiseert verschillende activiteiten voor jongeren. Nieuw is dat er richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 gesprekken met politici plaats vinden.  

Zo is er vrijdagavond 14 oktober a.s. in Trapnotov een gesprek tussen jongeren en Mario Withoud, lijsttrekkerkandidaat voor de PvdA. Geen onderwerp hoeft geschuwd te worden. Jongerencentra, hangplekken, de multiculturele samenleving, drugsgebruik, uitgaansmogelijkheden. Mario Withoud heeft toegezegd dat alles gevraagd mag worden. 

 

Hoewel van tevoren aanmelden niet verplicht is, hebben zich toch al enkele enthousiaste jongeren opgegeven voor het gesprek. Het gesprek begint vrijdag 14 oktober om 19:00 uur  in Jongerencentrum Trapnotov aan de Kerkstraat in Haven. De toegang is vrij. 

 

Meer informatie over Mario Withoud  of bij Etienne, jongerenwerker Trapnotov

 

 


 

10-10-2005 The Young ArtLab presenteert MOVIELAB "IRREVERSIBLE" op 13 okt. a.s.

Donderdag 13 Oktober om 20:30 aan de Kerkgracht in Almere Haven zal in MOVIELAB de indrukwekkende film "IRREVERSIBLE" van regisseur Gaspar Noe te zien zijn. Omdat de tijd alles vernietigt maar ook alles blootlegt, omdat sommige daden onherstelbaar zijn en omdat elk verhaal geschreven is met
sperma en bloed, irreversible. Na een feestje komt de in Parijs wonende Marcus erachter dat zijn vriendin zojuist verkracht en zwaar mishandeld is. Onder invloed van drank en drugs gaat hij volledig door het lint. Samen met zijn vriend gaat hij direct op zoek naar de dader, op zoek naar wraak en gerechtigheid. Deze nachtelijke zoektocht eindigt in een helletocht. In de loop van de film wordt getoond hoe deze fatale avond ooit een gelukkig begin kende, lang geleden.

Met werkelijk prachtige filmmuziek, die in deze film meer als soundscape fungeert, en oogstrelende beelden en een enscenering die in tegenstelling tot vele andere films wel degelijk een functie heeft. Een must see! Aanvang: 20:30 uur, entree: 2,50, Voor meer informatie, neemt u contact op met BG-22-24: Kerkgracht 22-24, 1354 AL Almere Haven www.bg-22-24.tk    Bart de Bruijn 06-52025913    Jolle Roelofs  06-45060454


Graffiti in Beatrixpark > voor FOTO-verslag MEETING OF STYLES> scroll naar 20/8 jl


5-10-2005 The Young ArtLab op 7 okt. a.s.

BG-22-24 The Young ArtLab presenteert op 7 oktober op interactieve wijze nieuwe Singer/songwriters uit Nederland. Vrijdag 7 oktober om 21 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. "Jeroen Ooms" uit Amsterdam, "The Land of Airoplanes"uit Almere en natuurlijk "De ultieme jam". Jeroen Ooms is een cabarateske songwriter uit Amsterdam die samen met zijn contrabassist humoristische nummers schrijft. The Land of Airoplanes, geen onbekende band uit Almere, zal op akoestiche wijze nummers vertolken. 

Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op  www.pompei.nl

 


september 2005  FOTO-VERSLAG optredens bij bezoek Beatrix in Lelystad

Het bezoek van Koningin Beatrix was in september 2005 in Lelystad en de jongeren waren gevraagd om een presentatie te geven van de Brass Band en Culture Shock. Ze hebben bouwmaterialen, zoals tonnen en steigerpijpen,  muziek gemaakt (omdat er in Flevoland altijd - en zoveel -  gebouwd wordt!). Het is natuurlijk uniek dat jongeren uit Almere zich konden presenteren. Daarnaast bestaat 30% uit jongeren én uit een multiculturele samenstelling.

 

 

Dit zijn foto's van deze presentatie en de Koningin was zeer onder de indruk. Na het optreden had René Kempenaar (ambulant Jongerenwerker) met twee jongeren een informeel gesprek met de Koningin en burgemeester Annemarie Jorritsma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deze foto's zijn van René Kempenaar

 

 

 

 


 

15-9-2005  Talentenjacht Almeerse Bands in Trapnotov  en Totum op 22+29 oktober a.s.    

 

        Jongerencentra zijn broedplaatsen voor bands, voor muzikanten. Denk aan Ali B. of De Samboras, die hebben daar 'het vak' geleerd. Beginnende bands krijgen nu de kans om in hun voetsporen te treden. Want in de Almeerse Jongerencentra Totum  en Trapnotov wordt een talentenjacht gehouden. Op het podium kunnen  bands laten horen hoe goed ze live spelen. Te winnen is onder meer een groot optreden, tijd in een oefenruimte en flink wat publiciteit voor de band. En natuurlijk een trofee: De Kan Van Almere. Verspreid over twee avonden (22 en 29 oktober) vinden de voorrondes plaats. De besten van deze voorrondes gaan 12 november in de finale tegen elkaar. Er is een 'deskundige' Jury maar er is ook een Publiekesprijs te winnen!

Er hebben zich al veel Bands aangemeld maar er is nog ruimte. De inschrijving sluit 8 oktober. Een aanmeldingsformulier en de wedstrijdvoorwaarden zijn te downloaden op www.trapnotov.nl en www.jctotum.nl  Deze talentenjacht wordt mogelijk gemaakt door: Stichting De Schoor, JC Trapnotov, Totum, Fonds voor Podium Programmering & Marketing en de Gemeente Almere.

 


 

17-9-2005 Gemeente Almere organiseert dialoog over leven van de straat 

Speciaal voor raadsleden, wethouders en ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven, jongeren ‘van de straat’ en leden van de tiener- en jongerenraad geeft rapper Ali B. een matinée in theater de Metropole in Almere-stad.Maar ook burgemeester Annemarie Jorritsma is aanwezig, evenals de wethouders Douwe Halbesma, Vincent van der Velde en Johanna Haanstra. Dit n.a.v. de voorstelling "Ali B. vertelt het leven van de straat", die (ex) wethouder voor Kunst & Cultuur Frits Huis enige maanden terug had gezien. Zijn mening was: 'deze voorstelling zegt meer dan 100 nota’s. Indringende maatschappelijke problemen worden op een lichtvoetige manier aan de kaak gesteld'. Na afloop is er een gesprek over de thema’s uit de voorstelling, geleid door cabaretier Jörgen Raymann. Ali B. zal ook aan dit gesprek deelnemen. 

De voorstelling is een unieke combinatie van rap afgewisseld met stand-up comedy. In het stuk rapt Ali B. over de lol en de stress in de portieken en de woede en de blijdschap onder het straatlantaarnlicht. Met raps en sketches neemt Ali het publiek mee door de multiculti straten, waar verschillende bevolkingsgroepen met, langs en door elkaar heen leven en waar het levensgevoel van de straatjongeren heen en weer slingert tussen fun, frust, wanhoop en kameraadschap.

 

 


 

17-9-2005 Speciale bijeenkomst in The Young ARTLab

Zaterdag 17 september om 20 uur is er in BG-22-24 "The young ArtLab" een speciale bijeenkomst georganiseerd voor mensen die de BG een warm hart toedragen en mee willen denken over het te voeren beleid van dit bijzondere kunstlaboratorium. De "BG" zal eind november een jaar open zijn en wil voor die tijd graag evalueren en vooruitkijken op de komende jaren. Inmiddels worden hier wekelijks de zogenaamde LABS gehouden waar jonge kunstenaars van verschillende disciplines hun werk kunnen tonen. Stichting BG-22-24 is inmiddels opgericht en heeft een zeer bekwaam bestuur waar onder anderen Paula van Zijl en Caroline Oort hun scepter zwaaien. De komende tijd zal de BG zich ook meer gaan bezighouden met het geven van workshops zoals liedjesschrijven en filmpjes maken. 


Ben je geïnteresseerd in het wel en wee van de "BG"? Meld je dan aan via info@pompei.nl, dan houden wij rekening met je komst. Dit omdat we niet meer dan vijftig mensen willen ontvangen.

 


 

8-9-2005 Stadscentrum Almere wordt van graffiti -vrij gemaakt!  

De gemeente Almere wil het Stadscentrum vrij maken en vrij houden van graffiti. In week 37, maandag 12 september 2005,  zal er daarom gestart worden met een grote onderhoudsbeurt waarbij alle graffitiy verwijderd wordt. De uitvoering daarvan zal ongeveer 2 weken duren.  

Hopelijk worden de Prulliebakken van de Roefelraad )in de Stationstraat) met rust gelaten!!!!  >> 

Kunst-enzo heeft de gemeente er attent opgemaakt.....

Een onderhoudsbeurt houdt in dat een reinigingsteam alle graffiti op alle openbare gebouwen, parkeergarages, straatmeubilair, prullenbakken, straatnaam- en verkeersborden, bushokjes  etc. verwijdert en de gebouwen en objecten weer in de oorspronkelijke staat terugbrengt. Daarna zal aannemersbedrijf Knipscheer BV, in samenwerking met schoonmaakbedrijf Noord, tot aan het einde van dit jaar wekelijks een graffiti schoonmaakronde door het Stadscentrum houden. Het verwijderen van de graffiti gebeurt met behulp van een mobiele hogedrukreinigingsinstallatie en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.


Reminder: vanavond (8 sept.) MOVIELAB met docu van Sting! BG-22-24 Kerkgracht 22-24 Almere Haven: 20 uur, 2,50 entree


26-8-2005 Burgemeester Jorritsma waarschuwt brommer-jongeren in brief

Alle jongeren in Almere van 15 tot 17 jaar krijgen de komende twee weken een brief en een brochure van burgemeester Annemarie Jorritsma. In deze brief wijst de burgemeester de jongeren op de gevaren van brommerrijden zonder helm. De brief wordt bij 7456 jongeren bezorgd en is onderdeel van de ‘Easyriders’ - campagne. In de brochure ‘Een slimme kop heeft een helm op’ staat informatie over de gevaren van zonder helm rijden en interviews met Almeerse jongeren over het gebruik van een helm. Deze campagne heeft als doel het aantal slachtoffers onder brom- en snorfietsers in Flevoland terug te dringen. 

Elk jaar belanden in Nederland 2500 mensen –meest jongeren- in het ziekenhuis na een brommerongeluk. En daarnaast vallen er ook nog eens tachtig doden per jaar als gevolg van een ongeval met een brommer of scooter. In Almere is dat niet anders. Ook in onze stad gebeuren jaarlijks veel ongelukken met brommers of scooters. Bij een kwart van alle brommerslachtoffers in Almere blijkt dat de bestuurder of passagier geen helm droeg. En dit zijn vaak de meest ernstige of dodelijke ongevallen! In deze campagne werken de provincie, de Flevolandse gemeenten, de politie, het openbaar ministerie en 3VO samen aan het verminderen van het aantal slachtoffers. 

=============== De brief =====================

Rij je brommer of scooter, dan heb je een helm op. Toch? Ik weet dat én jij weet dat! 

Toch gebeuren er nog steeds veel ongelukken met jongeren die brommen zonder helm, omdat zij dachten zonder te kunnen. Elk jaar belanden in Nederland 2500 mensen –meest jongeren- in het ziekenhuis na een brommerongeluk. En daarnaast vallen er ook nog eens tachtig doden per jaar als gevolg van een ongeval met een brommer of scooter. In Almere is dat niet anders. Ook in onze stad gebeuren jaarlijks veel ongelukken met brommers of scooters. Bij een kwart van alle brommerslachtoffers in Almere blijkt dat de bestuurder of passagier geen helm droeg. En dit zijn vaak de meest ernstige of dodelijke ongevallen!  

De gemeente Almere werkt samen met de politie en andere organisaties om het verkeer in Almere een stuk veiliger te maken. Ons project heet Easy Riders, misschien ken je het wel?! Als onderdeel van Easy Riders houden we onverwachte controles op onder meer snelheid en helmgebruik. Wil je meer weten, lees hierover en over nog veel meer in de brochure “Een slimme kop heeft een helm op!”.

Je kunt ook op internet kijken: www.easyridersflevoland.nl  Brom ze… maar wel veilig!  

Annemarie Jorritsma, Burgemeester

============================================

 


 

23-8-2005 The Young ArtLab  gaat weer open!  (op 2 sept. a.s)

Op 2 september 2005 is de eerste SONGLAB van het nieuwe seizoen. Op 8 september de MOVIELAB en 23 september de FOODLAB.
Vrijdag 2 september om 21 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. Nieuwe songwriters en natuurlijk "De ultieme jam",
waarbij iedereen zijn geluid kan laten horen. Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. 
Elke tweede donderdag van de maand is er de MOVIELAB, ditmaal op 8 september over Sting, een documentaire waarin te zien is hoe hij in het
leven staat. Elke vierde vrijdag van de maand is er FOODLAB, en ditmaal op 23 september waar het thema Japan centraal staat. Dit omdat Almere Haven dan
ondergedompeld is in de Japanse cultuur. Verdere gedetailleerde info is te vinden op  www.bg-22-24.tk of  www.pompei.nl


 

Welcome to my Homepage "Art-AndSo" (you can look for yourself!)  Photo's from both days!

Willkommen auf meine Seite "Kunst-UndSo" (kannst du dichselber anschauen!) Es gibt Photo's von beiden Tage!

 


20-8-2005 Verslag van "Meeting Of Styles", graffity -weekend in het Beatrixpark

 

Dit zijn foto's van de 1e dag (20/8) die gelukkig droog bleef! Het zijn vooral sfeerfoto's met de eerste opzetten van de graffity-kunstenaars. Verder zie je dat er nog méér te beleven is op en rond de skatebaan in het Beatrixpark in Almere-Stad. Van Tattoo tot shirts en te-gekke-hebbedingetjes (trexi) en fraaie boeken met graffity uit de hele wereld. Natuurlijk is er te eten en te drinken en als je bang bent dat je het niet kunt vinden....ga maar op de muziek af! O ja, er staat ook een Podium. Hopelijk is het morgen (zondag de 21ste) óók mooi weer, in ieder geval droog; dan kan ik hier laten zien hoe het geworden is! Maar: ga zélf kijken en luisteren!!

 

 

 

 

 

 

 

Steve Biervliet, de organisator (Multiversum) en de spuitbussen, beschikbaar gesteld door Multiversum

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

's avonds was het goed druk en gezellig!

 

 

Opmerking Kunst-enzo:

Hoewel ik de plek best 'n goeie vond, bij de skatebaan, denk ik tóch dat dit evenement aan het Weerwater beter tot zijn recht komt! Nu komen er alleen mensen (jongeren) die weten dat dit er is en wat mensen die hun hond aan het uitlaten zijn ofzo. Of die op de muziek afkomen......

Omdat ik vind dat Graffity een kunstvorm is, zou het prettig zijn om méér mensen hiermee te laten kennismaken! Dus hierbij een oproep naar de gemeente Almere: hou hier rekening mee in het Kunstbeleid/ Jongerenbeleid!

Trouwens....in Almere-Poort is ook niet verkeerd: daar is nog plaats zat!!

Trouwens....een skatebaan is daar ook nog niet.....misschien een vaste plaats tzt??

 

And now the second day, sunday 21/8/2005"and there was SUN AGAIN!     Hieronder: zondag 21/8/2005  met stralende zon!

Und jetzt den zweiten Tag, Sonntag 21/8/2005: und es gab WIEDER SONNE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

10-8-2005 "Evolution "in graffity op 20 en 21 augustus a.s.

 

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2005 wordt er weer een groot Graffity-event georganiseerd met de beste internationale Graffity-kunstenaars. Het is een grootschalig evenement, dat sinds 2001 plaatsvond , éérst, kleinschaliger, op het Podium van de Grote Markt in Almere-Stad, daarna op een grote Wall bij 't OOR aan het Weerwater. Die laatste lokatie bleek een perfekte plek te zijn, omdat daar een beter overzicht was en bovendien veel mensen konden komen kijken. In september 2003 is zelfs een record gesneuveld van de langste Graffity-Wall ter wereld! Het record stond op 229,50 meter. De muur in Almere was 263 meter lang maar dát record werd door tijdsdruk en nog wat, niet gehaald; maar het record werd wél verslagen! In The Book of World records staat de wall in Almere per sept.2003 op 259,20 meter. Er deden zo'n 30 graffity-kunstenaars uit de hele wereld aan mee, waaronder veel Nederlanders.

Dit Graffity-evenement wordt, net als de vorige jaren, georganiseerd door stichting Multiversum en is onderdeel van een Wereld Tour "Meeting of Styles", die in verschillende landen wordt georganiseerd. Aan deze "Meeting of Styles 2005"doet een selektie mee van de allerbeste graffity-kunstenaars in de wereld. Kijk op de website van Multiversum voor alle informatie > www.multiversum.nl 

 

Dit jaar vindt "Evolution" plaats in het Beatrixpark in Almere-stad bij de skatebaan (tussen de Muziekwijk en de Kruidenwijk). 

 

Op zaterdag van 13.00-23.00 uur en op zondag van 13.00-18.00 uur en de toegang is zoals altijd gratis! 

Bovendien is er het hele weekend van alles te beleven, allerlei vormen van graffitykunst, tattoo, air-brush, body-painting, muziek en mode, vaak op alternatief gebied. Ook diverse free-style, sporting, breakdance, rap en piercing is aanwezig op het terrein. Kijk ook op de website > www.meetingofstyles.com  en www.multiversum.nl

 

 


 

Jonathan  is Nederlands Kampioen Human BeatBox 2005 geworden!

Jonathan (van oa de rapgroep 'de Havenaars) is zaterdag 2 juli jl. bij het evenement BlockJam te Haaksbergen Nederlands Kampioen  HumanBeatBox2005 geworden.  In twee eliminatie- en twee finalerondes moest Jonathan (Baij) zich bewijzen als waardig HumanBeatboxer en dat heeft-ie flex gedaan: hij mag Nederland officieel vertegenwoordigen op 9 en 10 september tijdens de hiphop World Challenge in Leipzig (Duitsland).

Het 5e element van de hiphop muziek betekent zoiets als “menselijke ritmekast”. Bij deze beoefening is het de bedoeling om ritmes (beats) te maken met alleen 1 microfoon en 1 mond (zonder hulpmiddelen dus). En dáár is Jonathan érg goed in, dat wisten we al! Als je 'm de eerste keer hoort, denk je dat er ergens een geluidsappaaraatje staat....maar nee: alles komt uit zijn mond! Hij is er pas zo'n 5 jaar mee bezig, in 2003 had-ie een eerste optreden op een podium met zijn  HumanBeatBox. In 2004 deed-ie mee aan 'het Schuim van Almere' (bestaat dat nog??) met nog 3 BeatBoxers 'fantastic Four'en mag optreden tijdens het Bevrijdings festival op het Grote Podium op de Grote markt. In 2004 en 2005 deed Jonathan mee aan de auditities van ISH/ JVSA voor de musical 'Culture Shock' in zowel de sportschool als Totum met als resultaat een voorstelling in Theater de Metropole in Almere en ook in Dronten. Kijk bij www.jvsa.nl

op de foto: Jonathan 2e van rechts

 


5-8-2005 "Voedselvergiftiging"  in Totum op 12 augustus!

 

Jatoch! Vrijdag 12 augustus dropt 'Voedselvergiftiging'! de debuut-CD van rapper DANNA (op deze foto van zijn website) Die wordt gepresenteerd aan pers en publiek in J.C. Totum in Almere-Stad. 

Diezelfde avond zullen de BRON-Broederz hun nieuwe shit releasen!. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in Totum. Tegenover een kleine vergoeding van 3 euro staan optredens van Shortstop (met boys van De Samboras), BRON en Danna zelf. Complex komt de boel aan elkaar kletsen en dj L.O.C. en Main draaien wat floorfillers. Het album zal vanaf zaterdag de 13e in de winkels liggen. album zal deze avond voor een speciale releaseprijs te koop zijn.

Een overzicht van alle verkooppunten zal hier nog verschijnen. Op dit moment ligt de cd alvast bij Britain, Boudisque en Fatbeats in Amsterdam. Support je locals en check die schijf!  www.emceedanna.nl/index2.htm

 


1-8-2005 Workshop voor kinderen van 8-12 jaar in Museum De  Paviljoens

Museum De Paviljoens in Almere organiseert woensdag 10 augustus een speciale workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar met Florian Göttke, de kunstenaar die nu in het museum exposeert. Florian bouwt alle mogelijke landschappen en fotografeert ze ook. Hij houdt hierbij rekening met de verschillende manieren waarop je dingen kunt zien. Zo kan een hoop puin door de camera bezien, veranderen in een berglandschap. Tijdens de workshop gaat Florian samen met de kinderen micro-landschappen fotograferen. Het resultaat van de workshop krijgen ze mee naar huis.   Op 10 augustus duurt de workshop tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Om zeker te zijn van een plaatsje is van tevoren aanmelden gewenst op 036 - 5450400 of educatie@depaviljoens.nl 

 

Foto mee naar huis. Florian Göttke zal samen met de kinderen en een museumdocent eerst de door hemzelf gebouwde landschappen en foto's in het museum bekijken en bespreken. Daarna gaan de kinderen binnen en buiten zelf foto's maken van micro-landschappen. Van de foto-printjes wordt een fotoboekje gemaakt dat de kinderen mee naar huis nemen.

foto Florian Gottke aangeleverd > 

Van Florian Göttke is tot 23 oktober 2005 de tentoonstelling Borrowed Sceneries te zien in Museum De Paviljoens. Onder deze titel geeft Göttke met zijn werk commentaar op het ge(re)construeerde landschap en de vormgeving van de natuur door de mens. Hij houdt zich bezig met nagemaakte landschappen in dierentuinen en natuurhistorische musea, maar bijvoorbeeld ook met fictieve landschappen in amusementsparken en speeltuinen en met de 'table top camera' vastgelegde natuur in films, en met door de mens nagebouwde natuur in de polder. Is natuur die door de mens of de machine is aangeplant eigenlijk wel natuur? 

 

 

Naast het creëren van landschappen is een ander sleutelelement in het werk van Göttke de rol van de toeschouwer en de verschillende manieren waarop die iets ziet. Datgene wat je in het echt ziet, is anders dan dat wat je door de zoeker van de camera ziet. Dit heeft te maken met kadering en perspectief, maar ook met het verwachtingspatroon. Iemand die uit het raam kijkt, heeft een ander verwachtingspatroon dan iemand die hetzelfde beeld op een monitor ziet. Een hoop puin kan door de camera bezien, veranderen in een berglandschap.  

In de zomervakantie kunnen kinderen iedere woensdag in Museum De Paviljoens gratis meedoen met KUNST KIJKEN VOOR KINDEREN. Ze leren dan naar kunstwerken te kijken en gaan op de manier van de kunstenaar ook zelf aan de slag: fotograferen, schilderen, kleien of drama. 

De workshop KUNST KIJKEN VOOR KINDEREN is iedere woensdag van 14.00 tot 15.30 in Museum De Paviljoens.

 


27-7-2005 Osdorp Posse geeft z'n eerste concert in Osdorp

Voor het eerst in z'n 15-jarige bestaan geeft de Nederlandstalige HipHop-groep Osdorp Posse op 21 augustus 2005 een concert in hun eigen stadsdeel in A'dam Osdorp.  

Dat concert vindt plaats op een groot Podium in de Sloterplas (tijdens het "Waterval-festival").

 

Osdorp Posse is ontstaan in 1989 en de groep maakte vooral heftige rap-nummers. "Origineel Amsterdams"is een van de eerste CD' s die uitkwam van Osdorp Posse, waar volgens mij ook de inmiddels overbekende Ali B. aan meewerkte! Hoewel de muziek van deze band nooit veel gedraaid werd op de radio, ontving de groep in 1996 de Nationale Popprijs.

 

 


19-7-2005  "BIG BOAT", eindmusical groep 8 Dalton Basisschool 'de Waterhoek'

Dinsdagavond 19 juli werd om  20.00 uur  door de leerlingen van groep 8 van de Dalton Basisschool 'De Waterhoek" (in de Waterwijk in Almere) een (eind) Musical uitgevoerd onder de naam "BIG BOAT'.

 

Maandenlang is er gewerkt aan deze ruim één uur durende musical. Er is gerepeteerd met de muziek, toneelspelen en zang, er zijn decors vervaardigd en niet te vergeten: alle bij de musical passende kleding! Vier ouders begeleidden de musical, 3 dames: Marion Pelgrim, Dianne Offermans en Marian Leen en 1 heer: Yedgar Shinky.  

< na afloop werden zij bedankt

< al meteen bij de ingang kwam je in de sfeer voor de 'BIG BOAT'

Het moet gezegd: een enorme klus moet dit geweest zijn want de aankleding zag er aan alle kanten perfekt uit! 

Wat ook duidelijk was: alle kinderen hadden er duidelijk véél plezier in! Eigenlijk jammer dat zóveel werk maar voor één uitvoering is....

Hieronder wat sfeerfoto's.....

 

 

Het verhaal in het kort: Een beetje sullige Bob krijgt van de notaris te horen dat hij zowel een schip heeft geerfd van 6 miljoen euro én....een schuld van 6 miljoen! Nu zou hij dat schip kunnen verkopen en is van de schuld af (maar heeft dan niks meer), dus denkt-ie: 'ik ga éérst maar eens één keer met dat schip varen'. Dat schip ligt in Saint Tropez, kompleet met bemanning, een stuurman en een bootsman,  maar heeft geen naam. Omdat het zo'n grote boot is, noemt Bob 'm dus "BIG BOAT".

 

 

 

 

 

 

 

Daarna ontstaat er verwarring omdat er ook een TV-programma bezig is onder diezelfde naam (een soort 'Big Brother') waarbij mensen worden afgesloten van de buitenwereld en waarbij alles wordt gefilmd wat ze doen. Kandidaten gaan dan ook aan boord van de "Big Boat" in de veronderstelling dat zij meedoen aan het programma. Van fotomodel tot zangeres ('la-la-la-lááááá') en van oud-militair tot autoverkoper en nog veel meer personages (want iedereen deed mee!) . Ook een loodgiet(st)er speelt een belangrijke (liefdes)rol. Hilariteit alom!

 

 


19 juli 2005  Weer atelierruimte voor jonge kunstenaar per direct beschikbaar in
BG-22-24 The Young ArtLab.

BG-22-24 The Young ArtLab aan de Kerkgracht te Almere Haven is een kunstlaboratorium voor jonge kunstenaars van verschillende disciplines. Momenteel is er een ruimte op de begane grond vrij waar een songwriter, grafisch vormgever, schilder etc. zijn ei kwijt zou kunnen. Het unieke aan het kunstlab is dat je de gelegenheid krijgt andere kunstenaars te ontmoeten en mogelijkerwijs tot nieuwe samenwerking te komen. Ook kan je gebruik maken van de beschikbare netwerken en bestaat er
de mogelijkheid jezelf aan een groter publiek te presenteren. De prijs van de atelierruimte is 175 euro per maand, daarvoor krijg je een eigen ruimte en kan je gebruik maken van toilet en een kleine kantine. Verdere informatie kan je krijgen door te mailen naar info@pompei.nl

NB de hele maand augustus is The Young ArtLab gesloten!

 


17-7-2005   AirPeace FM organiseert Free Festival !

Op zondag 17 juli a.s. is er weer een 6e editie van het Free Festival op het Atlantis-strand in Almere. Zoals de naam al zegt: het is gratis en bovendien populair bij de bezoekers! Zorg dat je er op tijd bij bent!!

Het begint om 12.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. Voor alle info: kijk op de website van AirPeace www.airpeace.nl en www.freefestival.nl of e-mail naar info@airpeace.nl

 


2-7-2005 Dansssen in de Glasbak

Zaterdag 2 juli 2005 was er een voorstelling "DanSSSen!" van Theatergroep FAUST in de Glasbak, in de Almeerse Muziekwijk. Een spettende voorstelling van de 'selektie-klas' van de Theaterschool. De songs werden ingestudeerd door de professionele Joke de Kruijf. Op 26 juni 2005 was de Try-out (zie foto's)

 


27-6-2005 Songlab in Almere-Haven op 1 juli a.s.
Vrijdag 1 juli om 21.00  uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is  SONGLAB geopend. KB-13 komt de vaste Almeerse songwriter scene aanvullen met een unieke performance. Deze hilarische hiphopgroep weet met zijn harde teksten op originele manier menig oor te verontwaardigen. De vaste crew bestaat uit MC Fantasy en MC Rudi, beiden geen onbekenden in Hiphopland. Songwriters spelen in de BG hun nieuwste songs en nodigen het publiek uit een steentje bij te dragen. BG-22-24 The Young ArtLab presenteert op interactieve wijze nieuwe Singer/songwriters uit Nederland.

Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op www.pompei.nlSfeer-Foto's van de voorstelling van "Culture Shock"in de Metropole in Almere

de zaal was afgeladen druk en leefde mee met wat er op het toneel gebeurde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22 juni 2005 Wereld Kinderfestival op De Kemphaan

Beroemde acrobaten van Sidi Ahmed ou Moussa en de jonge sterren van Wakha Wakha komen naar Almere

Wereld Kinderfestival in Almere met Marokko als thema begint om 14.00 uur!

Stichting Wereldkinderfestival organiseert in samenwerking met Stichting De Samenhang as Woensdag 22 juni 2005 een festival in Almere met Marokko als thema. Het is een uniek evenement voor, door en met kinderen. Te zien zijn o.a de twee groepen: Souk Circus en en Wakha Wakha. De eerste groep bestaat uit de beste acrobaten van Sidi Ahmed ou Moussa! Op de Souk ( markt) waar de jongens van Souk Circus komen, worden geen tomaten verkocht maar worden acrobatische capriolen getoond! Torenhoog en vliegensvlug bouwen ze een piramide en zweven ze over een muur of door de straat.  

De tweede groep is Wakha Wakha. Je spreekt het uit als ‘wagga wagga’  en je zegt ’oké oké’!  Speciaal voor dit festival zijn de beste jonge dansers, zangers en muzikanten uit de provincie van Agadir samengebracht tot deze spetterende groep. En dat is heel erg Wakha! Bij Wakha Wakha word je meegevoerd naar een feest met vrienden. Zij komen bij elkaar om te zingen, dansen en muziek te maken. Dansen van de Berbers worden vermengd met Arabische zang en met ritmes van de Gnawa percussie.

Stadslandgoed De Kemphaan (overdekt marktplein) Kemphaanstraat 1 1358AD Almere (Stadslandgoed De Kemphaan) 036 - 547 50 50 / 06-20 892 68 www.desamenhang.nl www.wereldkinderfestival.nl www.kemphaan.nl  Organistatie: Stichting Planet jr. Productions  en Stichting De Samenhang. Kom kijken naar deze en andere jonge Marokkaanse acrobaten tijdens het Wereld Kinderfestival en neem in de pauze een hapje Marokkaans en natuurlijk muntthee! 22 juni 2005 om 14.00 uur  Stadslandgoed De Kemphaan  GRATIS  


16-6-2005 Presentatie project begeleid wonen voor Jongeren in Almere  

Mgr. M. de Groot, vicaris-generaal van het Bisdom Haarlem presenteert een project begeleid wonen voor Jongeren in Almere. Dit gebeurt op donderdag 16 juni in het  stadhuis Almere. Ook zal een samenwerkingsconvenant  met  Kionda ondertekend worden. Wethouder Johanna Haanstra en andere sprekers gaan in op hun betrokkenheid bij dit bijzondere project in Almere.  

Verdere tekst en uitleg volgt op maandag 13 juni a.s., dus dan is hierover méér te lezen op deze plaats!


17 en 18 juni 2005 Almeers talent presenteert theatervoorstelling ‘Culture Shock’  

Op 17 en 18 juni 2005 presenteert het Almeerse project ‘Culture Shock’ haar voorstelling in theater ‘de Metropole’ te Almere. De voorstelling wordt volledig gemaakt en uitgevoerd door talentvolle jongeren uit Almere. Het is een dynamische voorstelling die veel disciplines uit de Almeerse straatcultuur bevat. 25 juni is er een extra voorstelling in Dronten  

De groep bestaat uit jong Almeers talent dat zich verdeeld heeft over een kerngroep, een spelersgroep, een productiegroep en een techniekgroep. Na een ontzettend drukke auditie ronde zijn er uiteindelijk ongeveer 50 Almeerse jongeren met leeftijden van 12 tot 27 jaar geselecteerd, om een theatervoorstelling in elkaar te zetten. Deze jongeren zijn verdeeld in verschillende groepen, namelijk de kerngroep, de spelers, de productie en de techniek. Als eerste is de kerngroep opgericht, deze groep stond aan de wieg van het project en is bijeengebracht door Rene Kempenaar, ambulant jongerenwerker in Almere. De belangrijkste taak van deze groep is het bedenken van de voorstelling, ook spelen zij zelf mee in de voorstelling. De spelers zullen de voorstelling uiteindelijk op het toneel brengen en hebben ook inbreng in de ontwikkeling van de voorstelling. Zij hebben talenten op het gebied van muziek, dans, spel en kunst. Naast de kerngroep en de spelers, is er ook een productie en een techniek groep. De productie groep zorgt voor de gehele planning, organisatie, publiciteit, promotie en sponsoring van de voorstelling. De techniek groep verzorgt alles op het gebied van licht en geluid voor en tijdens de voorstelling. Belangrijk is om te benadrukken dat de voorstelling geheel is bedacht, geproduceerd en uitgevoerd door de jongeren, van decor tot catering, van choreografie tot publiciteit, etc.  

De voorstelling heeft het thema straatcultuur. In de voorstelling wordt getracht de Almeerse straatcultuur op een positieve manier neer te zetten. Onder de bevolking van Almere bestaat een negatief beeld over de jongeren die op straat ‘hangen’ en veel ‘overlast’ veroorzaken. In de voorstelling wordt getracht te laten zien dat de jongeren van Almere wel degelijk wat kunnen en dat er op straat mooie dingen kunnen ontstaan. Er zitten dan ook veel typische Almeerse kenmerken in de voorstelling verwerkt. De voorstelling bevat disciplines van de straat, zoals streetdance, breakdance, skaten en martial arts. Ook muziek wordt vertegenwoordigd door middel van dj, rap, beatboxen, brassband en zang. Verder zal er ook graffiti en nieuwe media, zoals video te zien zijn.  

Het project is een samenwerking tussen de werkgroep ‘JVSA’, Jongeren Veilig Stadshart Almere, en theatergezelschap ISH. JVSA, heeft het project mede opgestart, de kerngroep samengesteld en is medebegeleider van het project. Rene Kempenaar coacht de jongeren van JVSA en is tevens initiatiefnemer van Culture Shock. De ontwikkeling van het project en de directe begeleiding en ondersteuning van de jongeren is in handen het internationaal spraakmakende theatergezelschap ISH. Zij bestaan uit jonge theatermakers en performers, die dynamische en energieke voorstellingen maken waarin de meest uiteenlopende disciplines met elkaar op een podium gemixt worden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het fonds voor podiumkunsten en de gemeente Almere.      

De voorstellingen worden gehouden op 17 en 18 Juni, om 20.00 uur, in theater ‘de Metropole’ te Almere. Kaarten kosten vijf euro en zijn vanaf 14 mei verkrijgbaar aan de kassa van theater ‘de Metropole’, Metropolestraat 11, 1315 KK Almere of te reserveren via de theaterkassa, tel 036 533 94 00, en via www.almeerse-theaters.nl.


9-6-2005 MOVIELAB 

Donderdag 9 Juni om 20 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven zal in MOVIELAB het meesterwerk KOYAANISQATSI te zien zijn. Het uitbrengen van deze film betekende een ommekeer in het gebruik van muziek en beeld in de filmwereld. Deze film herbergt een van de meest spraakmakende samenwerkingen tussen componist en filmmaker. KOYAANISQATSI is het film/regiedebuut van Godfrey Reggio. KOYAANISQATSI is een woord uit de taal van de Hopi Indianen en betekent letterlijk "leven uit balans".  De film, in zijn geheel geproduceerd tussen 1975 tot 1982, is een apocalyptische visie op de botsing tussen twee werelden, het dagelijkse leven en haar technologie en de omgeving. De film probeert de schoonheid van het beest bloot te leggen. 

De met een Golden Globe bekroonde componist Philip Glass bracht met zijn eigenzinnige composities de prachtige beeldschetsen van deze film helemaal tot leven. Geen detail wordt overgeslagen of vergeten. Je gedachten worden voor meer dan een uur uitgedaagd tot nadenken en tot het verwerken van schitterende beelden van beestachtige technologieën en andersom. Het samenspel van muzikale en cinemagrafische composities maakt deze film een lust voor zowel het oog, de oren als de hersenen.  Nog nooit gezien en gehoord!? Mis deze kans niet en kom donderdag 9 juni naar de BG-22-24. De inleiding zal om 20.00 uur worden gehouden door video-kunstenaar Bart de Bruijn en de voorstelling begint om 20.30 uur. De entree is 2,50 euro.

 


Stadsrapper  Almere  bekend:  DRT 

Op 26 mei jl werd uit de negen overgebleven rappers er één gekozen tot Stadsrapper Almere. Dat werd de 24-jarige Kevin Visser, ofwel in zijn rappersnaam: DRT. Hij is al zo'n 8 jaar bezig met rap en hoopt via HipHop Almere en de rest van Nederland, te laten horen wat hij van dingen vindt. Hoewel postitief ingesteld, denkt hij toch kritische geluiden te laten horen. Zoals bijvoorbeeld over de gigantische groei van Almere: 'niks is er áf'  en 'de drang om groter te worden is een vorm van destruktie!' , aldus de nieuwe Stadsrapper DRT. (DRT ooit bedacht als 'Donker Rode Tranen' ....als je écht moet huilen, huil je bloed, bloedrode tranen....)

De foto's zijn van Dennis Friedlander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRT in aktie

Op de foto: Jurgen Raymann (stand-up comedian), Raymzter (rapper),  burgemeester Annemarie Jorritsma en  René Kempenaar, coach. Achter de onderscheiding en de Prijs (een opname in een studio) de winnaar: DRT

 


20-5-2005  Almere krijgt een eigen "Stadsrapper" op 26 mei a.s.!

Tumult!  heeft het initiatief genomen -in samenwerking met de jongeren van J V S A- tot een stadsrapper -wedstrijd in Almere; die de eerste officiële stadsrapper van Nederland zal opleveren. Grote namen als de mannen van Run-DMC werden stadsrappers van L.A., en nu is het de beurt aan Almeerse rappers (en rapsters) om voor de Nederlandse versie van de titel te strijden.  De teksten moesten in het Nederlands en bij voorkeur over Almere gaan. Tumult! (met name Nick Theunissen) riep alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich aan te melden voor de voorselectie. 

De voorrondes vonden plaats op de vrijdagavonden van  13 en op 20 mei in Jongerencentrum Totum in Almere-stad. Trouwens: het rappen begon al buiten! Op het podium, behalve de verschillende optredens van de rappers, zat er en JURY aan een tafeltje, waarin oa wethouder Frits Huis en René Kempenaar (coach) zitting hadden. Aan het eind van de laatste sessie maakte Frits Huis de voorlopige winnaars bekend, die allemaal op het podium werden geroepen. Het was bere-druk met gemotiveerde rappers en een enthousiast publiek. Kijk naar de foto's van de rappers in Totem!!

NB onderaan de foto's zie je alle INFO over de verkiezing van de Stadsrapper in EINDELIJK! op 26 mei a.s. met alle optredens! KOMEN!! gratis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

graffity-ontwerpen in de pauze....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wethouder Frits Huis maakt namens de jury de beste rappers bekend >

en nodigde ze op het podium uit    

in de jury zaten: Frits Huis, René Kempenaar, Alex en dj Original >

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars "zouden doorgaan" naar de finale op het podium van Muzinq (maar helaas failliet inmiddels) op donderdag 26 mei  waar de "Stadsrapper" uiteindelijk bekend zal worden gemaakt.

Deze verkiezing zal nu plaatsvinden in "Eindelijk!"  en begint om 20.00 uur

De toegang is gratis!!

 

 

 In de Jury zitten o.a. Jorgen Raymann, burgemeester Annemarie Jorritsma, René Kempenaar, dj Raymzter en Miguel. Naast het winnen van de titel krijgt de winnaar  een opname in een studio. info@tumultalmere.nl

 

Er zullen optredens zijn van een brassband, van 'Onafhankelijk'en 'Culture Shock'.

 

 

 

 

 

 


 

23-5-2005  Burgemeester Jorritsma reikt KVI-certificaten uit aan portiers

Op maandagavond 23 mei zal burgemeester Annemarie Jorritsma certificaten uitreiken aan de portiers van horecagelegenheden in het Stadshart van Almere. Alle portiers ontvangen het certificaat omdat zij de veiligheidstraining volgden die werd georganiseerd door de gemeente Almere en Horeca Nederland afdeling Almere. De trainingen zijn een actie vanuit het project KVU (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan). Gedurende twee avonden leerden de portiers tijdens deze training om te gaan met situaties waarbij agressie optreedt. Overlast veroorzakende jongeren, problemen bij toegangsbeleid en overdadig alcoholgebruik door het uitgaanspubliek zijn daarvan enkele voorbeelden. Met het organiseren van trainingen voor portiers maar ook voor ander personeel en eigenaren van de horecagelegenheden wil de gemeente de veiligheid tijdens uitgaanstijden in het Stadshart vergroten. 

De uitreiking vindt plaats in het informatiecentrum van de dienst Stadscentrum


Faust Theaterschool gaat breedte en diepte in!  

De Faust Theaterschool is in zeven jaar tijd de grootste theaterschool van Flevoland geworden. Om de huidige kwaliteit te behouden groeit Faust niet verder dan de huidige 400 spelers. Er gaat echter wel wat veranderen; de school gaat zich vanaf september verbreden en verdiepen. Er komt nog meer keuze in het aanbod en er komen meer mogelijkheden voor de spelers om zich nog verder te ontwikkelen.

Gekke projecten. De Faust Theatreschool wil haar spelers zo vaak mogelijk laten spelen voor publiek. Daarom haakt de school graag in op plaatselijke evenementen. De afgelopen maanden werkte de school onder andere mee aan Het Bevrijdingsfestival, de Kinderboekenmarkt, het Straattheaterfestival, ‘Zwarte pieten les’ in de bibliotheek, filmpremières in Bioscoop Utopolis, het openingsfeest in Muzinq, etc.  De school onderscheidt zich van andere theaterscholen door de praktijkgerichte lessen, gegeven door docenten die werken in de theaterwereld. Zo zijn Joke de Kruijf (Crazy for you), Paul Donkers (Efteling Show, musical de Drie Musketiers) en Robbert Besselaar (musicals Chicago en Titanic) verbonden aan de school. Ook de kleine groepen en de zeer flexibele manier van werken spreekt aan. Energie en vrolijkheid zijn steekwoorden die bij de school horen. De school maakt onderdeel uit van Stichting Theaterhuis Almere, en heeft als doel om zoveel mogelijk Almeerders kennis te laten maken met het theatervak. Financiële winst is daarbij absoluut geen doel! De school draait zonder subsidie en vraagt alleen voor het maken van de voorstellingen geld aan bij de overheden.  

Voor theaterkids van 5 tot en met 14 jaar is er al een leuk aanbod: je volgt een tweejarige opleiding waarin je wekelijks les krijgt in zang, dans en toneel. Tijdens het eerste jaar presenteer je je een aantal keer aan je ouders en vriendjes/vriendinnetjes. In het tweede jaar werk je mee aan een heuse productie, waarin je je eigen rol speelt! Ook het komende seizoen treden we weer op in Theater de Metropole. Vanaf het nieuwe lesjaar kan je kiezen voor een musicalklas, maar je kunt je ook gaan specialiseren. Dan volg je bijvoorbeeld alleen zang, dans of toneellessen. Er komt een Talentklas waar echt getalenteerde kids een aparte voorstelling gaan maken. In deze klas zal onder andere Joke de Kruijf les komen geven.  

Voor jongeren zijn er komend seizoen weer veel keuzemogelijkheden. Naast een groep voor beginners, is er voor de meer ervaren spelers een productieklas in het leven geroepen. Het afgelopen jaar werd de school ook vaak benaderd voor korte theatrale projecten. Zo benaderde Warner Bros ons om te spelen tijdens de landelijke filmpremière van de film Constantine en een aantal jongeren speelden tijdens Bevrijdingsfestival 2005 een rol. Dit jaar gaan we daar een aparte groep voor vormen, die al improviserend bij een aantal projecten gaat spelen.  Voor volwassenen van 19 tot 25 is er een aparte cursus waarin de spelers samen met de docent een eigen theaterstuk gaan maken.

Voor mensen vanaf 18 jaar die meer willen gaan spelen dan tussen de schuifdeuren en zich willen ontwikkelen tot een echte theatermaker, biedt Faust vanaf september een acteertraining aan. Bekende en minder bekende Nederlanders zullen hun medewerking geven aan deze trainingsgroep, waarin theater maken in al haar facetten aan de orde komt in 4 uur durende trainingen. Wil je wel wat meer weten van de school en de mogelijkheden die er zijn voor jou? Kijk dan op www.theaterhuis.nl of bel 036-530 22 29 om een folder thuisgestuurd te krijgen! Wie zich wil aanmelden kan nu al terecht en is daarmee zeker van een plek voor het aankomende seizoen.


22 juni 2005 Uniek evenement in Almere: Wereld Kinderfestival 2005: Marokko heeft talent!  

Het landelijke Wereld Kinderfestival is ook dit jaar te zien in Almere. Dit unieke evenement vol dans- zang- muziek en acrobatiek talent uit Marokko brengt  De Kemphaan in bijzondere sferen. Het Wereld Kinderfestival staat dit jaar in het teken van Marokko, want Marokko heeft talent en dat is ook op De Kemphaan te zien! Op het podium treden de twee hoofdacts op: Souk Circus & Wakha Wakha. In de pauze kunnen de jonge bezoekers de doe-tentoonstelling ‘Backstage’ zien én beklimmen.  

Souk Circus: De beroemde acrobaten van Sidi Ahmed ou Moussa. Souk betekent markt. Op de markt waar de jongens van Souk Circus komen, worden geen tomaten verkocht maar worden acrobatische capriolen getoond. Torenhoog en vliegensvlug bouwen ze een piramide en zweven ze over een muur of door de straat. Kasbah, minaret of plein; voor de jonge acrobaten van dit circus is geen situatie te moeilijk. Al hun kunsten komen uit het verleden. Toen was dat geen kunst maar noodzaak: tijdens oorlog en bezetting in de 16e eeuw werden jonge lenige mannen ingezet om bijvoorbeeld over muren te klimmen. Maar nu hoef je alleen maar hard te klappen wanneer de acrobaten de “tiflout” (poort) of “lbrj” (toren) maken.  Wakha Wakha: Oké Oké . Spreek uit ‘wagga wagga’ en je zegt ‘oké oké’! De beste jonge dansers, zangers en muzikanten (12 tot 18 jaar) uit de provincie van Agadir zijn door het festival samengebracht in deze spetterende groep. Het is feest en de vrienden komen bij elkaar om te zingen, dansen, musiceren. Berberdans vermengt zich met Arabische zang en met ritmes van de Gnawa percussie. Speciaal voor dit festival overspoelen 12 jongens en meisjes het podium met een mix van hippe klanken en traditionele muziek. 

foto: Seger Erken

Het Wereld Kinderfestival in Almere wordt georganiseerd in samenwerking met de Almeerse stichting De Samenhang. Wereld Kinderfestival in Almere: Woensdag 22 juni – 14.00 uur – De Kemphaan – gratis – www.wereldkinderfestival.nl 


5 mei 2005  Bevrijdingsdag: Museum De Paviljoens werkt samen met de JVSA wat betreft graffity-wall en fotoverslag van het Bevrijdingsfestival met oa Ali B.

Museum De Paviljoens (Kijk bij de link 'Kunst-enzo" van 19 maart jl toen De Paviljoens genomineerd werden als beste museum van Nederland, juist ook doordat ze durven te experimenteren) at zich intensief bezighoudt juist met moderne, vernieuwende kunst en zich met name richt op jonge kunstenaars, vergeet ook de Graffity-kunst niet! Want dát kán het zijn: "Kunst". In Almere is al heel langzaamaan een traditie aan het ontstaan van een speciale 'graffty-wall'  één keer per jaar langs het Weerwater, bij 't OOR (onderstaande foto's zijn van 2004)

Gelukkig erkent dit Museum De Paviljoens de kwaliteiten van échte graffity en geeft nu ook de gelegenheid te spuiten op een speciaal neergezette muur achter De Paviljoens. In de nacht van 4 op 5 mei 2005 zijn diverse graffity-jongens en -meiden in de weer geweest met het witten van de houten schutting (zie foto's van de JVSA). Een schutting van meer dan 100 meter lengte en 3 meter hoog: daar kunnen ze wat mee!

 

 

 

 

 

 

Op 5 mei (Bevrijdingsdag) om 13.00 uur is de start en komen getalenteerde graffity-spuiters hun pieces of tags zetten op de Paviljoens-Wall. Kom allemaal kijken! 

Hieronder een serie foto's die ik maakte tijdens dit evenement op 5 mei 2005

Zoals deze van DADZ met onderaan op zijn 'tag'  de URL van de website van J V S A......

 

 

 

 

 

 

 

Voor iedereen die spijt heeft niet betrokken te zijn bij dit graffity-evenement: neem kontakt op met JVSA  www.jvsa.nl  lid worden kún je niet eens maar je ontmoet dan andere geinteresseerden in deze kunstvorm. Dit is bijvoorbeeld het tweede projekt in korte tijd van de JVSA. Het eerste was het Panna-veldje bij het Centraal Station (in het MandelaParkje). NB scroll even naar beneden, dan kom je het verslag met foto's vanzelf tegen! Er komen nog méér projekten aan dus.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was opvallend veel belangstelling van jeugdige kids, die graag ook iets dergelijks (goed) zouden willen leren....!

 

Maar er was natuurlijk verder van alles te doen op het gebied van muziek-enzo op twee Podia, één op de Grote markt en één op het Festivalplein naast discotheek Eindelijk!

Overdag was het al druk, ook van mensen die tussen de twee podiums heen en weer liepen en zo ook nog een kijkje namen bij de graffity-wall. Vooral 's avonds werd het steeds drukker en de organisatie van het Bevrijdingsfestival denkt dat er wel 60.000 mensen op dit evenement zijn afgekomen. Green Lizard, Kim-Lian en K-Liber waren grote trekkers maar waar iedereen voor kwam was 'onze Almeerder'  Ali B., die een spetterende show weggaf hoewel hijzelf en z'n groep afgepeigerd waren. Desondanks liet hij Almere horen en zien wat entertainment is: klasse!

 

 

<< Op de groepsfoto zie je links Allard Veldhuijs, al jaren-organisator van de Bevrijdingsfestivals, en helemaal achteraan, in het midden, burgemeester Annemarie Jorritsma

 

 

 

 

 

 

Zoals hier een super-fan met Brace >> 

 

 en fans met Mi-Jazz

 

 .....en foto's van het optreden van Culture Shock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groot succes voor het optreden door Culture Shock

Een grote groep jongeren gaf een spetterende show op het Bevrijdingsfestival.Op het Podium op de Grote Markt werd een show gegeven van diverse straatculturen. Dans, rap,  beatboxen,  breakdance,  skate en zang voerden de boventoon.

 

 

Hiermee is de kick-off gegeven van een reeks optredens die als voorbereiding gezien moeten worden voor een grootschalig theater optreden. Het is werkelijk ongelooflijk dat deze Almeerse  groep die onder verantwoordelijkheid  valt van de landelijk bekende groep ISH en onderdeel is van JVSA in zo’n korte periode een artistiek gezien hoge kwaliteit kan leveren. Dit belooft nog heel veel!   Voor de rest: kijk naar de foto's van de optredende artiesten en Bands en de enthousiaste fans!  

NB bovenstaande foto's van de Podium-optredens op het Bevrijdingsfestival zijn gemaakt door de JVSA (Jongeren Veilig Stadshart Almere) met dank!

 

Sprankelend optreden PSB op Bevrijdingsfestival

PSB: die naam zul je nog vaak gaan horen. Op 5 mei zette PSB de toon op het podium  op het Festivalplein tijdens het Bevrijdingsfestival. Als één van de eerste acts werd direct de toon gezet met het nummer “In de club”.  De vele honderden toeschouwers op de grote markt kwamen meteen in de stemming. 

Het Bevrijdingsfestival  was het eerste publieke optreden van de Almeerse R&B groep PSB. Deze groep bestaat o.a. uit leadzangeres Priscilla Berrenstein en haar zus Suzanne en is  is langzamerhand een begrip aan het worden in de Almeerse R&B scene

De P (vanPriscilla), de S (van Suzanne) en de B voor Berrenstein

foto's: PSB >

 


2 mei 2005  JVSA in gesprek met Burg. Jorritsma en  Minister Donner

De jongeren van de JVSA (Jongeren Veilig Stadshart Almere) spraken over de funktie van JVSA in het stadscentrum en ook over het  meldpunt dat nu aktief  is.    Burgemeester Annemarie Jorritsma was aanwezig bij dit gesprek, zij heeft o.a. Veiligheid in haar 'pakket' en uit de landelijke politiek: Minister Donner, die een bezoek aan Almere bracht en dus ook aan de J V S A !

 Minister Donner  had de volle aandacht en nam de jongeren uiterst serieus. Dit tot grote tevredenheid van de jongeren.

 

Verder zaten aan tafel Minister Donner van Justitie , de gemeente Almere >> o.a. de Dienst Stadscentrum, Integrale veiligheid, de Politie, Mouhmouh, agent-jeugd en Korpsleiding  

 

 

 

<< Burgemeester Annemarie Jorritsma, de JVSA-jongeren zélf en  ambulant Jongerenwerker van  Stichting De Schoor, René Kempenaar.  

 

 

 

 

 


vóór 18 mei  a.s. Schrijfwedstrijd, Niet storen, ik lees…en wanneer lees jij het liefst?  

Op 29 mei vieren we de start van de bouw voor de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. In de Nederlandse bibliotheken wordt gespannen gekeken naar de ontwikkelingen rond deze bibliotheek en is ons winkelconcept het gesprek van de dag. Veel is er al geschreven in de media, nu vragen we ù en jòù, als leden van de bibliotheek van 8 tot 88 jaar, iets te schrijven en wel over uw ultieme leesmoment.

 >> Beschrijf in 75 tot maximaal 100 woorden op een originele manier je favoriete leesmoment <<

Uit alle inzendingen, per mail of ingeleverd bij de bibliotheken, worden de origineelste beschrijvingen gekozen en beloond met leuke prijzen.

Een FATBOY ter waarde van €155,-, een picknickmand gevuld met allerlei heerlijkheden ter waarde van €75,- en een strandpakket, een prachtig strandlaken en een lekkere zonnebrandcrème ter waarde van €35,-. Verder ontvangt elke deelnemer een aardige attentie.

Let op: de wedstrijd is uitsluitend voor leden, maar aan wie zich in mei inschrijft bieden wij een gratis abonnement voor eerste drie maanden aan. Iedereen kan een deelname formulier ophalen bij de bibliotheken van Almere of downloaden van de site: www.bibliotheekalmere.nl Het formulier dient vòòr 18 mei weer ingeleverd te worden: per E-mail, ter attentie van: m.kleinenberg@bibliotheekalmere.nl of bij de bibliotheken van Almere ter attentie van Marga Kleinenberg . De teksten worden mogelijk gebruikt voor promotionele activiteiten van de bibliotheek.


POPZAAL MUZINQ vandaag failliet verklaard! Het optreden van 4 mei is verplaatst naar discotheek EINDELIJK!

tenminste....dat hopen we want alle geluidsboxen zijn vandaag het pand uitgedragen.....

***KONINGINNEDAG SPECIAL*** in POPZAAL Muzinq   

ZATERDAG 30 APRIL Urban Queensday 
Het leukste feestje van de Koningin vier je natuurlijk in Muzinq. In de grote zaal zullen diverse DJ's er een knallende avond van maken. DJ IRWAN + DJ KID + DJ COLLABO met live on stage: RMXCRW & Qf Open: 23.00 uur, Einde: 05.00 uur, Entree: 10 €  Bij binnenkomst voor 24.00 uur gratis drankje

ZATERDAG 30 APRIL Back To The Future Vanavond in Muzinq de tweede editie van Back To The Future: duizenden videobeelden live gemixed door de beste DVD-DJ! Muziek van toen en nu: soul-pop-disco-funk-reggae-salsa-r&b-house en nog veel meer! Aanvang: 23.00 uur, Einde: 04.00 uur, Entree: 5€ (+consumptie) Minimale leeftijd: 20 +

Muzinq is erg simpel bereikbaar en men kan direct onder het pand parkeren. Het gebouw staat direct achter de Media Markt (Almere-Stad).

 


Mega Weekend FM op StadsRadio Almere

Iedere zaterdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur wordt de radioshow ‘Mega Weekend FM’ uitgezonden op de lokale zender Stads Radio Almere. Het programma richt zich vooral op actueel lokaal nieuws (wat er deze week in Almere is gebeurd) en uitgaansnieuws (wat Almeerders de komende week kunnen gaan doen), maar ook op bioscoopnieuws, artiestennieuws en medianieuws, onder het genot van populaire muziek (top 40). Het programma heeft 3 presentatoren, namelijk: Stefan van Roosmalen, Jacco Vijlbrief en Ramona Tiller. Dit programma bestaat sinds begin van dit jaar, en wordt - net als het overgrote deel van de andere programma’s op de lokale zender - live gepresenteerd.

Almere Unplugged 

Tijdens deze radioshow wordt iedere week een vast item gepresenteerd, namelijk ‘Almere Unplugged’. Hierin worden lokale bands aan het Almeerse publiek voorgesteld. De bands worden dan geïnterviewd, en er worden tracks gedraaid van hun (demo)cd alsook van de cd’s van hun muzikale inspiratiebronnen. Dit item begint iedere zaterdag om half vijf en duurt een half uurtje. De bands hebben als criterium dat ze lokaal moeten zijn, en dat zijn ze allemaal (de band ‘Rife’ uitgezonderd, die uit Lelystad komt). Verder mag de muziek van deze bands best wat ruiger zijn dan die normaliter in de lokale media wordt gepromoot (welke veelal Nederlandstalig is, en een hoog ‘Waren We Maar Terug In Amsterdam’-’Vroeger Was Alles Beter’-gehalte bevat). De bands die we tot nu toe hebben gehad passen prima binnen dit gegeven. Luister bijvoorbeeld naar de demo-tracks op de websites van:Fillet of Soul: www.filletofsoul.nl  Hurricane Joy: www.hurricanejoy.com  De Sambora’s : www.desamboras.nl   Dan volgt er nu een lijst met de bands die er nog aankomen, met daarbij vermeldt de datum dat ze worden verwacht en de website waar alvast een voorproefje genomen kan worden. Novocaine 7 mei  www.novocaine.nl  Ambiossis 14 mei  www.ambiossis.nl  Land of Airplanes 21 mei  www.landofairplanes.com  Rife 28 mei www.ongekendtalent.nl/clubs/  Paramice 4 juni www.paramice.nl  Basic Act 11 juni  www.20six.nl/rklan  Hot Leggs 2 juli www.hotleggs.nl

 


 

Kom jij ook naar de handbal selectiedag op vrijdag 6 mei a.s. ?

 

Ik ben Natasja Burgers en geef training bij het Handbal Talentcentrum Flevoland, dat in januari in Almere van start is gegaan. Het centrum biedt meiden die gek van handbal zijn de mogelijkheid om naast de trainingen bij hun eigen club, twee extra trainingen per week te volgen onder mijn leiding. Het doel hiervan is om talenten uit de Provincie Flevoland de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen tot een tophandbalster.

 

Lijkt jou dit leuk en ben jij woonachtig in Flevoland, tussen de 12 en 16 jaar,  gek van handbal en wil je graag je talent verder ontwikkelen? Kom dan op 6 mei a.s. naar de selectiedag van het Handbal Talentcentrum Flevoland in Sporthal Stedenwijk, Kampenweg 7, 1324 SB Almere. 

We beginnen om 10.00 uur met de training en de deelname is gratis. Wel vooraf aanmelden uiterlijk vóór 2 mei a.s. via mijn emailadres:  natasjaburgers@hotmail.com

 

gGaag met vermelding van je gegevens, zoals naam, adres, woonplaats, telefoon, emailadres, geboortedatum en of je al lid bent van een handbalvereniging en zo ja van welke. Voor alle duidelijkheid: je hoeft echt geen lid van een club te zijn om aan de selectiedag deel te nemen !! Ik zou het heel leuk vinden jou op vrijdag 6 mei te trainen !!  Natasja Burgers.

 


 

5 april 2005 Almere zoekt Stadsrapper!Stadsdichters waren er tot voorkort al genoeg in de grote Nederlandse steden. Meestal denken we dan gelijk aan Shakespeare of aan Goethe. Dat ook rappen alles te maken heeft met dichten wordt vaak vergeten. Als het aan Almere ligt doet er zich nu echter een unieke kans voor. Tumult! heeft het initiatief genomen -in samenwerking met de jongeren van JVSA- tot een stadsrapper contest in Almere; een wedstrijd die uiteindelijk de eerste officiële stadsrapper van Nederland zal opleveren. Grote namen als de mannen van Run-DMC werden stadsrappers van L.A., en nu is het de beurd aan Almeerse rapperers en rapsters om voor de Hollandse versie van de titel te strijden.

Tumult! Roept dan ook alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich aan te melden voor de voorselectie. 

De voorrondes vinden plaats op de vrijdagavond 13 en op 20 mei in Totum. 

 

De winnaars gaan door naar de finale op het podium van Muzinq op donderdag 26 mei waar de stadsrapper uiteindelijk bekend zal worden gemaakt. In de jruy zit o.a. DJ Raymzter. Naast het winnen van de titel win je een opname in een studio. Je kunt je vanaf nu opgeven door een mail te sturen naar info@tumultalmere.nl
Zet in de mail duidelijk je leeftijd, je naam, adres en telefoonnummer. De teksten moeten in het Nederlands en bij voorkeur over Almere gaan.

 


 

 

Kijk op www.muzinq.nl voor het programma! t/m 8 april a.s. en wat er verwacht wordt     

 

 

 


 

30-3-2005 Eerste 24 woningen voor starters in Almere

 

Tijdens een feestelijke manifestatie op 6 april a.s. in Almere Buiten worden de eerste vierentwintig starterswoningen voor starters opgeleverd. De oplevering past in een meerjarenprogramma voor de bouw van twaalfhonderd woningen. De gemeente Almere en de woningcorportaties willen het woningtekort voor starters in 2010 hebben weggewerkt.

 

Voor starters en her-starters bestaat een groot tekort aan woonruimte in Almere. De wachttijd voor een woning is op dit moment bijna drie jaar. De gemeente Almere gaat samen met de drie woningcorporaties GoedeStede, Groene Stad Almere en Ymere, het tekort wegwerken. De komende zeven á acht jaar leveren zij jaarlijks ongeveer honderdvijfenzeventig woningen op. In totaal komt dat neer op twaalfhonderd woningen.

 

Taskforce Startershuisvesting De gemeente Almere en de drie woningcorporaties hebben hiervoor de speciale taskforce Startershuisvesting opgericht. Er zijn inmiddels twintig locaties benoemd die voor starterswoningen in aanmerking komen. Twaalf daarvan worden de komende jaren versneld ontwikkeld. De eerste tweehonderd woningen komen omwille van de snelheid op een tijdelijke plek. Na een aantal jaren worden deze verplaatst naar de definitieve locatie. De volgende duizend woningen komen direct op hun definitieve plek. De tijdelijke woningen worden gebouwd volgens het IDF-principe. Dit betekent dat de woningen innovatief, flexibel en demontabel zijn. Onderdelen van de woningen worden in de fabriek gemaakt en afgewerkt. Daarna worden de twee of drie segmenten op de bouwplaats samengevoegd tot een woning. Het IDF-principe maakt de verplaatsing van de woningen mogelijk.

 

Jongeren betrokken bij aanpak Bijzonder aan de Almeerse aanpak is de betrokkenheid van jongeren bij het meerjarenprogramma. De aanpak is het resultaat van onderzoek naar de kwantitatieve en kwalitatieve vraag in de gemeente. De nieuwe huisvesting bestaat uit twee- en driekamerwoningen. Ze zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 30 jaar die voor het eerst een zelfstandige woning zoeken en voor hen die dringend behoefte hebben aan kleine en betaalbare woonruimte. De huurprijs varieert van € 325,- tot € 365,-  Jongeren tot 23 jaar komen in aanmerking voor huursubsidie.

 

Startersmanifestatie  De oplevering van de eerste vierentwintig starterswoningen op 6 april wordt luister bijgezet met een startersmanifestatie van 16.00 – 18.00 uur aan de Buenos Airesstraat in Almere Buiten. Er wordt één Gouden Sleutel uitgereikt door wethouder Frits Huis en de heer A. Deutekom, directeur van woningcorporatie GoedeStede. Ook krijgen 24 starters van binnenkort op te leveren woningen de gelegenheid voor het eerst hun woning te bekijken en op te meten.


30-3-2005 Bericht voor jongeren!   Win een iPod via de al@din-actie 

al@din geeft (gratis) antwoord op al je vragen

“Zelf wisten wij het al lang, nu vertellen wij het ook door aan onze vrienden: als je een vraag hebt dan moet je die aan al@din stellen”, vertellen twee enthousiaste al@din-gebruikers. Vooral veel jongeren gebruiken de persoonlijke vraagbaak van bibliotheek.nl. (http://aladin.bibliotheek.nl). Maar liefst 70% van de vragenstellers is jonger dan 19 jaar. En zij zijn dus razend enthousiast! Dat komt omdat je met al@din antwoord krijgt op de meest uiteenlopende vragen. al@din is relaxed omdat je je vragen via de mail kunt stellen. Vervolgens zoeken mensen (van de bibliotheek) voor jou persoonlijk het juiste antwoord op. En zeker niet onbelangrijk: het antwoord is helemaal gratis. Om het succes van al@din onder jongeren te vieren heeft al@din een coole actie bedacht om de vragendienst nog bekender te maken onder jongeren. Iedereen die al@din promoot via een zelfgemaakte banner op een weblog of via een andere manier maakt kans op een iPod. Wereldidee toch? 
Blij met vragendienst 
al@din krijgt regelmatig mailtjes van enthousiaste gebruikers die hartstikke blij zijn dat de vragendienst van de bibliotheek bestaat. Logisch: wanneer je een vraag stelt op de site: ‘Uit hoeveel water bestaat een mens?’ of ‘Waar komt het woord hufter vandaan?’ krijg je gratis een persoonlijk antwoord van een bibliothecaris. In zijn/haar uitgebreide e-mail staat alle informatie mét bronvermelding van websites, tijdschrift- of krantenartikelen, boeken of andere informatiedragers, zodat direct duidelijk is waar de informatie vandaan komt. Dit wordt ook wel: ‘antwoord op maat’ genoemd. Binnen maximaal vijf werkdagen krijg je antwoord! 
Een antwoord dat klopt. Weet je dat er sinds de start van al@din in november 2003 méér dan 200.000 vragen zijn beantwoord, door maar liefst 200 lokale en regionale bibliotheekorganisaties? En even voor de duidelijkheid: zij maken geen huiswerk of werkstukken en beantwoorden ook geen quiz- of prijsvragen. Maar zij weten wel waar alle informatie over een onderwerp te vinden is. Via al@din krijgt iedere vragensteller een antwoord dat klopt. Dat is de reden waarom al@din zo populair is onder jongeren!

Al@din-actie

Daarom heeft al@din een coole actie bedacht, waarbij iedereen een iPod kan winnen. Het zit zo: diegene die al@din op de meest opvallende manier bij zijn vrienden promoot en het bewijs naar ons toestuurt, doet mee aan de al@din-actie. Plaats bijvoorbeeld de al@dinbanner op je weblog en stuur de url naar ons toe. Of maak zélf een banner, poster, MP3 met een rap van al@din enz. Alles mag! De inzendingen kun je sturen naar aladin@bibliotheek.nl, mét bewijsmateriaal zoals een foto, url-vermelding of een screenshot. Doe het wel snel, want alleen tussen 21 maart en 7 mei 2005 geven wij drie iPods mini en twee iPods photo weg. De winnaars krijgen persoonlijk bericht via de e-mail en zijn vanaf 17 mei te vinden op de al@din website http://aladin.bibliotheek.nl

De al@dinbanner vind je op: www.bibliotheekalmere.nl  of http://aladin.bibliotheek.nl  Al@din-actie: Promoot de vragendienst al@din bij al je vrienden en win een iPod. Stuur bewijsmateriaal (een foto, url of muziek of beeldfragment) op naar aladin@bibliotheek.nl. Dat kan tussen 21 maart en 7 mei 2005.


 

 

21-3-2005  Ongerepte HipHop bij Platform I-CiTy

 

Tijdens het 5 jarig bestaan van het Platform I-CiTy traden -geheel onverwacht voor de aanwezige (ICT-)ondernemers- de  Almeerse HipHop'ers  "Ongerept" op met een speciale Platform I-CiTy-rap. Weer 's ff wat anders dan lezingen en speeches! Hieronder wat digi's van hun optreden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.ongerepthiphop.nl

 

 

 

 

en nog ff op de foto met wethouder Douwe Halbesma en Frits Spangenberg, direkteur Motivaction

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

19-3-2005  Panna aftrap door Wethouder Smeeman 

 

 

 

 

 

De voorbereidingen door o.a. Sanne en Stefen van de JVSA (Jongeren Veilig Stadshart Almere) en René Kempenaar (ambulant Jongerenwerker van De Schoor)

Het panna-veldje (scroll naar beneden voor meer info) is geplaatst in het Mandela-park, direkt naast het Centraal Station.

 

 

 

 

 

Er was behoorlijk wat belangstelling voor de eerste 'Panna' die in Almere is geplaatst. Er deden zo'n 20 spelers mee en er waren wel 100 jongeren als publiek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's opening: René Kempenaar > 

 

 

 

Brassband 'The Originals  liet goed van zich horen en wethouder Henk Smeeman verrichtte de aftrap en Houssain Mouhmouh kijkt tevreden toe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's opening: René Kempenaar > 

 

 

 

Er waren hapjes en drankjes geregeld door de gemeente Almere, ter verhoging van de feestvreugde, supergaaf!

De jongeren vonden het een tof panna-veldje....het liefst willen ze méér van deze veldjes (maar eerst maar ff uitproberen ;- )

 

 

 


BG-22-24 The Young ArtLab presenteert de FOODLAB in Almere.

Vrijdag 25 maart om 19 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de FOODLAB geopend. David de kok zal de ArtLab voor ongeveer 20 man creatief smakelijk laten borrelen en bruisen. David is momenteel kok in het Marriot hotel in Amsterdam, voorheen was hij werkzaam in de Villa te Almere Haven. David zal vrijdag in de "BG" zijn creatieve kookkunsten kunnen uiten. Deze keer zal David putten uit zijn velen jaren ervaring en een driegangen menu berieden voor ? 7,50. Via beeld, geluid en andere aankleding zal het publiek ondergedompeld worden in een multimediale omgeving De FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten van een creatieve kok. Elke 4e vrijdag v/d maand in de BG. Deze maand is dat 25 februari. Het eten is gerelateerd aan het thema van de maand van de BG. Reserveren via info@pompei.nl is noodzakelijk, want de zaal zit snel vol. De organisatie van BG-22-24 is in handen van Jolle Roelofs (Stichting Pompei) en Erik Fakkeldij (Fakkeldij Design). Ze zijn alletwee getogen Almeerders. Jolle is componist/pianist en muziektheatermaker. Erik is interieur vormgever/beeldend kunstenaar. Deze twee kunstenaars wonen en werken  in dit pand. Verdere informatie is te vinden op  www.pompei.nl


 

 

Muzinq Nieuwbrief !!!!

* De Comedy Explosion met oa Javier Guzman a.s. vrijdag 18 maart is uitverkocht!!!!
------------------------------------------------------------


Zaterdag 19 maart: Chemistry presents Full House a.s. Zaterdag presenteert Chemistry haar nieuwste concept “Full House” een complete Las Vegas Experience met de toppers ERICK E. en LAIDBACK LUKE. Danseressen, Surprise Acts, Elvis Presley jr. en meer…. In zaal 2 de beste R&B met DJ TLM  23.00-05.00 uur * 7 euro * vanaf 20 * dames tot 01.00 uur GRATIS
------------------------------------------------------------
Donderdag 24 maart: Intwine live in concert Straks op Pinkpop maar nu al in de Muzinq. Intwine is Rockin’hard! Van Happy tot Cruel Man in een strakke live show! Voorprogramma: F33L3R Open 20.00 uur , concert duurt tot ca 23.00 uur, Alle leeftijden. Kaarten in de vvk 10 euro, deurprijs 12
------------------------------------------------------------
Zondag 27 maart: ZZ & De Maskers Live Vorige maand helaas wegens ziekte afgezegd, maar nu voor 200% aanwezig! Deze helden uit de jaren 60 spelen ze nog allemaal: “La Comparsa”, “Ik heb genoeg van jou” etc… Paaszondag is niet meer saai! Open om 14.00 uur, concert tot ca 15.00 uur
Vvk 10 euro, deurprijs 12
------------------------------------------------------------
VOORVERKOOP vanaf aanstaande zaterdag voor: vvk oa bij platenzaak 't Oor (tel. info Muzinq: 036 5358080) 

DE DIJK (30 juni) Deze succesvolle Nederlandse band is 30 juni live in de Muzinq te bezichtigen. De Dijk is al ruim 20 jaar dé Nederlandse band waar veel publiek op afstormt. Van “Binnen zonder kloppen” tot “Dansen op de vulkaan”, alle nieuwe en oude hits komen voorbij, dat mag je zeker niet missen.
Deur open 20.00 Start concert 21.00 uur kaarten € 19,-
------------------------------------------------------------
FLACO JIMENEZ (16 mei, 2de pinksterdag, middagconcert) De wereldberoemde Tex-Mex muzikant Flaco Jimenez zal op 16 mei (2de Pinksterdag) in Muzinq laten horen waarom hij is uitgeroepen tot beste accordeonist ter wereld en de “godfather van de Tex-Mex Conjunto muziek”. Deze zeer bekende muzikant won maar liefst 6 Grammy Awards en speelde samen met oa Ry Cooder, Ibrahim Ferrer, Santana en The Rolling Stones. Deze maand is hij vanuit de USA op tournee door Europa en zijn tour wordt in Almere afgesloten met een speciaal middagconcert. Samen met een 7-mans top begeleidings band zorgt hij voor een onvervalst Tex-Mex feestje. Deur open: 14.00 uur Start Concert: 15.00 uur entree kaarten € 19,-
------------------------------------------------------------
OPGEZWOLLE (1 april) Op 1 April is er een exclusief optreden te zien van Opgezwolle. Momenteel is het de beste Nederlandse Hiphop crew. Hun album “Vloeistof/Brandstof” werd afgelopen jaar zeer goed ontvangen en hun optreden op Lowlands was een hit. In januari speelden ze nog in een uitverkocht Paradiso Deur open 21.00 uur  Start acts 22.00 uur Afterparty tot 03.00 uur  entree 7 euro 16+

 

 


19-3-2005 Wethouder Smeeman verricht aftrap

Eindelijk is,na enige malen uitstel is het toch zover gekomen. Zaterdag 19 maart wordt het eerste Almeerse panna-veld in het Mandelapark (achter het centraal station) officieel in gebruik genomen. Met de ingebruikname van het veld is het eerste plan van de jongeren realiteit geworden. Vanaf 14.00 uur organiseert jongerencentrum Totum /ambulantwerk jeugd-veiligheid en de agent -jeugd centrum  een panna toernooi verder met een optreden een brassband . Meer over het toernooi hierover kun je verkrijgen bij Roberto van het jongerencentrum, telefoon 5332780.  

Het panna veld is tot stand gekomen door nauwe samenwerking van de werkgroep Jongeren Veilig Stadshart (Almere (JVSA) st de Schoor,  de gemeente (o.a. Cees Heerkens  en Dinie Flierman van D.M.O. ) die het geheel financieel mogelijk heeft gemaakt. Het was voor alle betrokken partijen een beproeving van verdraagzaamheid geduld en respect. Uiteindelijk is het tot een goed resultaat gekomen en wij danken langs deze weg ieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Wij menen dan ook dat dit de juiste manier is om samen bruggen te slaan tussen oudere en jongere bewoners. En er samen een bruisend stadshart van te maken.

Namens de werkgroep JOP (jvsa) en ambulant werk jeugd -veiligheid.

PS voor meer info, ook van de voorbereidingen, scroll naar beneden!

 

 

 


 

 

Donderdag 10 maart 2005:Music (ronde #2) 
Make More Music is een muziekwedstrijd op initiatief van het Instituut voor Information Engineering (IIE) van de Hogeschool van Amsterdam, waarin jongerenbands, met uitsluitend eigen composities, tegen elkaar in het strijdperk treden. Het festival biedt voor jonge bands de mogelijkheid om door te groeien in hun muzikale loopbaan en is voor Almere een uniek cultureel muziekevenement. 
De winnaar van vorig jaar “Sunwoofer” heeft sindsdien goed aan de weg getimmerd. Ze zijn inmiddels de vaste live-band van Ali B geworden die nu het hele land door toert. Aan de hand van de ingestuurde demo’s zijn er bands geselecteerd voor de voorrondes op 24 februari en 10 maart. Per avond zullen 8 bands het tegen elkaar opnemen. Uit deze avonden zullen er een aantal bands geselecteerd worden die aan de finale mogen deelnemen. Op 7 april zal de uiteindelijke winnaar gekozen worden. De jury zal bestaan uit deskundigen uit de muziekbranche die de bands zullen beoordelen op innovatie, instrumentbeheersing, samenspel en podiumpresentatie. Uitslag 1e voorronde: 1e plaats: Sesame Stress; 2e plaats: Ambiossis; 3e plaats: The Frozen Blue Crystals; www.makemoremusic.nl   Deurprijs € 3  Zaal open 19.30 uur  Aanvang 20.00 uur

Vrijdag 11 maart Local Heroes Live + Alt. Dance
Je maandelijkse portie livebands uit Almere en (soms verre) omstreken. Maandelijks 3 of 4 bands en altijd aansluitend: Alternative Dance Night, de 1ste Almeerse Alternatieve Dance-avond, niet bedoeld voor radio 538-luisteraars. Met de beste alternatieve DJ's van Nederland: Arnold en Willem, bekend van o.a. de Noodlanding! in Paradiso. Van Nirvana tot The White Stripes, van Franz Ferdinand tot Bob Marley en van Rage Against The Machine tot The Beastie Boys. Deze maand: * Ambiossis; * Born Loco; * Novocaine   Deurprijs € 3   Zaal open 19.30 uur   Aanvang 20.00 uur

Zaterdag 12 maart The Sound of Muzinq
Zaal 1: More than Urban; DJ Irwan & guests; Voor de 2de keer zal DJ Irwan vanavond in Muzinq zijn naam als beste Urban DJ waarmaken.
Zaal 2: We love the 90's party  O.a. Robin S., Bobby brown, Snap, Prince, Heavy D. Prijs € 7  Zaal open 23.00 uur -05.00 uur  Minimumleeftijd 20 jaar


 

BG-22-24 The Young ArtLab presenteert MOVIELAB

 

Donderdag 10 maart om 20 uur aan de Kerkgracht 22-24 in Almere Haven zal MOVIELAB voor de tweede keer zijn deuren openen. Voor deze tweede avond is gekozen voor Basquiat, het levensverhaal van de veel te vroeg overleden schilder en graffiti artiest Jean Michel Basquiat. De avond zal ingeleid worden door kunstenaar Bart de Bruijn.

De film vertelt het tumultueuze levensverhaal van de Haïtiaans-Puertoricaanse schilder Jean-Michel Basquiat. De jonge Basquiat begint als dakloze graffiti-artiest en straatpoëet. Maar onder de hoede van Andy Warhol groeit hij snel uit tot een van de meest succesvolle en controversiële kunstenaars. Hij is de eerste zwarte kunstenaar die erin slaagt door te dringen in de door blanken gedomineerde kunstwereld in New York, in de jaren ’80 de metropool van de moderne kunst. Niet alleen het verhaal van de kunstenaar zelf is in deze film opmerkelijk, zo ook het regiedebuut van Julian Schnabel. Filmmaker/ regisseur Schnabel beweert met alle stelligheid de beste vriend van Basquiat te zijn geweest, dit geeft de film een extra laagje van zelfverheerlijking, hetgeen Basquiat juist weerhield van een lang beschonken leven als succesvol kunstenaar. Ook het regiedebuut van Julian Schnabel mag als een succes bestempeld worden, ook de castingdirector heeft zijn opdracht goed verstaan. Naast de hoofdrol van Jeffrey Wright zijn er nog bijrollen weggelegd voor oa. David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Benicio del Toro en Courtney Love. Aanvang: 20:00 uur Entree: €2,50  


Programma  Muzinq

Vrijdag 4 maart: GET DOWN! (Real HipHop Party) 
Vanavond de eerste editie van Get Down!, de enige echte regionale Hiphop avond, elke 1ste vrijdag van de maand. Hiphop zoals het bedoeld is! Elke maand veel regionale crews en een bekende headliner.
Deze maand oa: Yes-R (D-men / Ali B); Typhoon (winnaar Grote Prijs!); Ongerept; Skiggy Rapz; Circumflex

Alle Hiphop onderdelen zijn aanwezig: Breakdance acts, Turntablism, Graffiti artists en natuurlijk de MC's! Zaal open: 21.00 uur, Aanvang: 22.00 uur 
AFTERPARTY met bekende Hiphop DJ's. De enige real hiphop party van de regio. Entree: € 7 Minimumleeftijd: 16 jaar (No dresscode)

zaterdag 5 maar
t: THE SOUND OF MUZINQ Zaal 1: "House Muzinq" Vanavond met:"MR RUSH" DJ Brian S. (Chemistry)
Zaal 2: "More Than Urban" DJ Chuckie --Hollands Most Wanted-- DJ Keith Danny: R&B, Hiphop, Classics, Tropical en andere beats ! 
Zaal open: 23.00 uur Einde: 05.00 uur Entree: € 7 Minimumleeftijd: 20 jaar
LET OP: DAMES WEER GRATIS!!!

 


Brede School geeft brede visie op het thema "Dieren"

Wethouder Vincent van der Velde (LA) opende woensdag 2 maart 2005 in de C-passage van het Stadhuis een expositie van 300 schilderijen die zijn gemaakt door leerlingen van verschillende basisscholen. Er deden mee: de Waterland-school, de Flevoschool en de Delta-school, samen vormend de 'Brede School Stedenwijk'. Samen met de direkteur Paul Defourny bewonderde van der Velde de vele werkstukken die de lange Passage opvrolijken.

De schilderijtjes zijn gemaakt door leerlingen uit de groepen 3 t/m 8. Het centrale thema was "Dieren" en iedere klas had zijn  'eigen'  dieren uitgezocht, waardoor er dus onderverdeeld zijn te zien: insecten, waterdieren, roofdieren, enz.  Allemaal heel kleurrijk maar op hetzelfde formaat, wat de rust bevordert. Nog te zien t/m eind maart, daarna sluit iedere groep de expo ludiek af.

 

 

Het fraaie resultaat is vooral te danken aan de begeleidende kunstenaars Lilian Steenvoorden en Marjolijn van de Lubbe. 

 

Dit was voor hen de eerste keer dat zij een projekt deden op scholen. Meestal geven zij ofwel individueel les aan volwassenen ofwel zij geven Workshops voor Bedrijven ('Kunst & Vliegwerk). leuk om te vermelden is dat zij 20 maart a.s. het werk van hun cursisten tonen in Avanti (Kerkgracht in Almere-Haven). Het thema van die groepstentoonstelling met circa 15 werkstukken, heeft als Thema "De Polder" (ofwel: Flevoland) De bekende zangeres Gaya Gasparian zal eea opluisteren met haar zangkunst.

 

< Marjolijn van der Lubbe

 

 


                          Programma Muzinq       

                             Donderdag 24 Feb: Make More Music (ronde #1)
makemoremusicis een muziekwedstrijd waarin jongerenbands, met uitsluitend eigen composities, tegen elkaar in het strijdperk treden. Het festival biedt voor jonge bands de mogelijkheid om door te groeien in hun muzikale loopbaan en is voor Almere een uniek cultureel muziekevenement. De jury bestaat uit professionals uit de popmuziekwereld. Deze zullen de bands beoordelen op innovatie, instrumentbeheersing, samenspel en podiumpresentatie.
Zaal open 19.00 Deurprijs € 3 Aanvang concerten 19.30

Vrijdag 25 Feb: Open Podium Almere (premiére!)
OPA is, kort samengevat, hét open podium voor mensen van 16 tot 86 jaar die hun podiumkunsten willen vertonen aan een publiek. O.a. dans, toneel, zang, cabaret, muziektheater, gitaarsolo's, travestie-acts, stand-up comedie, goochel-acts, rap, close-harmonie en poëzie kunnen bij OPA voorbijkomen.
Peter Snijders (Radio 10 gold) zal de 1ste OPA in Muzinq gaan presenteren! Zaal open 19.30 Deurprijs € 5 Voorverkoop zie www.openpodiumalmere.nl

Vrijdag 25 Feb: Hardcore Party: Sonic Rage V1
Sonic Rage is het hardcore en early hardcore concept dat Muzinq gaat brengen. Alleen de beste hardcore en early hardcore artiesten vinden een plaats op Sonic Rage.Voor de eerste editie is gekozen voor de volgende line up: DJ Outblast: Vince: Korsakoff: Catscan: Angerfist Live: 
Zaal open 23.00 - 06.00 Entree € 9 Minimumleeftijd 18 jaar

Zaterdag 26 Feb: The Sound of Muzinq
Zaal 1: HOUSE met DJ Keith Danny Zaal 2: "More Than Urban" DJ Jeff (JUIZE FM) R&B, Hiphop, Classics, Tropical en andere beats !
Zaal open: 23.00 - 05.00 Entree € 7 minimumleeftijd 20 jaar

 


Een  Ali B. nota?

Wethouder Frits Huis, o.a. van Cultuur en Jongerenbeleid, heeft heel wat losgemaakt (ook in de landelijke pers) met zijn opmerking: "Raadsleden moesten eigenlijk allemaal naar de Show van Ali B. gaan. Daar leer je in korte termijn méér dan er in al die dikke nota's staat!"

Veel raadsleden reageerden nogal geschokt want 'dat heeft niets met Beleid te maken, daar komt wel wat meer voor kijken dan alleen een show van Ali B. bezoeken!'  Maar er zijn ook andere stemmen in de raad te beluisteren (hoewel wél politiek verwoord) die de opmerking van Huis niet zomaar een populistische vinden. 

René Kempenaar, de ambulant Jongerenwerker, die -figuurlijk- aan de wieg stond van de loopbaan van Ali  B. vindt alle media-aandacht wat overtrokken. Maar in wezen kan het hem niet eens veel schelen 'hoe'  een en ander naar de politiek gecommuniceerd wordt, áls het maar gebeurt! 

Kempenaar staat alweer aan de basis van nóg een nieuw 'fenomeen' :  "Culture Shock "

(scroll naar beneden)

 

Bijgaand een foto (van Greta Verduin) van een prille Ali B. zoals hij optrad bij de opening van de expo 'Between Blue Lines'  in jongerencentrum Totem in 2001.

 

Februari 2005: Ali B. heeft de 'Zilveren Harp 2004' (Conamus) gewonnen! De 'Harpen' worden uitgereikt aan artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. Hij was er zélf verbouwereerd van maar wél trots met de prijs.

 


Programma  Muzinq

Vrijdag 18 feb: Exlusieve VIP afterparty
Keanu Reeves zijn nieuwe film "Constantine" gaat vanavond in premiére in Utopelis Almere. Als afsluiter is er na de premiére een Exclusive VIP AfterParty in Muzinq. Kaarten zijn alléén te winnen op Yorin Fm. Hou daarom deze week de radio goed in de gaten!
Kijk voor meer informatie over de film op www.constantinemovie.com

Zaterdag 19 feb: The Sound of Muzinq
Zaal 1: "House Muzinq": Rank 1 zal vanavond het podium van Muzinq betreden. Afgelopen zaterdag heeft dit duo nog op Trance Energy gestaan en ze zijn er nu helemaal klaar voor om naar Muzinq te komen. Kon je niet op Trance Energy aanwezig zijn? Dan is dit je kans om Rank 1 Live te zien!
Zaal 2: "More Than Urban": DJ Irwan werd onlangs genomineerd voor de MOBO ( music of black origin) Award in de categorie best Urban DJ. Hij kan dus gerekend worden tot de beste van Nederland en omstreken. + DJ Keith Danny R&B, Hiphop, Classics, Tropical en andere beats. 
Zaal open: 23.00 - 05.00 uur Entree € 7 Minimumleeftijd 20 jaar

Zondag 20 feb: Seduction Tour met: Raffish
Ondanks dat de meiden van Raffish Popstars niet gewonnen hebben, hebben ze Men2B van de 1ste plaats verstoten. Om hun nieuwe CD te promoten hebben ze een Seduction Tour in Nederland en komen ze natuurlijk ook in Muzinq. Voor meer informatie kijk op www.seduction-tour.nl

 


Culture Shock ontdekt veel talent bij jongeren in Almere!

Zondag 6 februari 2005 was de tweede ronde van de audities voor "ISH" (A'dam), dat in Almere "Culture Shock" gaat heten. Dit is een initiatief van de JVSA (Jongeren Veilig Stadshart Almere) om samen te werken met ISH, onder de stuwende kracht van René Kempenaar, ambulant jongerenwerker. De bedoeling is dat er spraakmakende culturele aktiviteiten gaan plaatsvinden op diverse podia in Almere, Flevoland en de rest van de wereld! 

(scroll even naar beneden, dan lees je alles over ISH en JVSA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de eerste auditie was de belangstelling al overweldigend: 220 aanmeldingen van jongeren tussen de 12-27 jaar.  

 

 

 

 

Daarvan werden er 50 geselecteerd, die afgelopen zondag meededen aan de tweede auditie (street)dance, breakdance, rap, enz.  Na een slopende presentatie van alle deelnemers in een sportschool in Almere-stad was de spanning om te snijden. Uiteindelijk werden er acht jongeren afgewezen, de rest was uitzinnig van geluk. Aanstaand weekend wordt al meteen begonnen met de repetities/trainingen! 

 

NB die jongeren die nu niet aan bod kwamen, kunnen bij een volgende auditie weer een poging wagen: misschien zijn ze dan 'gegroeid'!  Kijk verder op www.jvsa.nl

 

 


WORKSHOP JEUGDPARTICIPATIE ALMERE

Woensdag 2 februari 2005 was er een Workshop in scholengemeenschap. Echnaton in Almere-stad  tussen 16.15 en 21.00 uur. De gemeente Almere wilde graag met jongeren en volwassenen van gedachten wisselen over op welke manier de jongeren méér betrokken kunnen worden bij onderwerpen die de jeugd betreffen. Behalve de jongeren namen ook deel aan de workshops: raadsleden, wethouder Frits Huis, jongerenwerkers van De Schoor, een medewerker van de Vrijwilligerscentrale en iemand van TUMULT; en verder vertegenwoordigers van het voortgezet onderwijs en een aantal ambtenaren van de gemeente die zich bezighouden met Communicatie.

Ruben Maes was ingehuurd om de aftrap te geven, de boel te coordineren en aan het eind de diverse werkgroepjes hun eigen presentatie te laten geven, zoals aangekondigd "door een goedgebekte jongere". Daarna kwamen de aanwezige raadsleden op het Podium om hun zegje te doen en wethouder Frits Huis reageerde op de gepresenteerde ideeen.

 

Op grote flipovers werden alle ideeen opgeschreven, er werd gediscussieerd en zoals nog steeds werd er door alle workshop-groepjes gezegd dat er méér evenementen voor de jeugd van 14-18 jaar moesten komen, een soort " Ideenbus"  voor jongeren (voor de gemeente), een - grote - schaatsbaan, enz.

 

 

 

Het belangrijkste punt van alle afzonderlijke groepjes was: communicatie loopt slecht! Niet alleen vanuit de gemeente naar de   jongeren maar ook tussen de verschillende jongerenraden of -groepen onderling. Volgens de jongeren ligt dat vooral aan de gemeente.....want "Wij weten niet waar wij terecht kunnen".

Volgens weth. Frits Huis zien de jongeren zichzelf op deze manier in een slachtoffer-rol ....."beter is 't om aktief te zijn", aldus de wethouder. De jongeren zijn het daar niet mee eens: "de gemeente moet naar de jongeren toekomen!'  Huis zegt dat zij net zo goed naar het Stadhuis kunnen komen als ze iets willen, of weten willen! Maar het is inderdaad een probleem hoe de gemeente de jongeren kan "bereiken". Misschien een idee om met een Jongeren-standje op de Politieke Markt te gaan staan?"  oppert een van de jongeren. "Of dat politici eens in de maand op bezoek gaan bij jongeren?" Er wordt geconstateerd dat de communicatie aan alle kanten slecht is: dus ook tussen het Welzijnswerk (De Schoor), de Gemeente en de Jongeren. Wat de jongeren erg slecht vinden, is dat de buurthuizen e.d. in het weekend en tijdens de vakanties gesloten zijn! Dan is er juist grote behoefte aan bij een grote groep jeugd. En verder: als er evenementen zijn....vaak hoor je dat pas als het al voorbij is! Moet beter gepromoot worden! Bijvoorbeeld op websites, da's belangrijk! "Er moet een PORTAL komen, speciaal voor jongeren!"  Frits Huis merkt op dat de website AlmereRulez juist jarenlang behoorlijk subsidie had gehad, oa voor dit doel: de jeugd te bereiken op alle mogelijke manieren. Helaas hebben ze daar niks van gebakken. De gemeenteraad had beter moeten controleren of de afspraken wel nagekomen zouden worden.....Maar die subsidie wordt nu afgebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

Er moet een nieuwe struktuur komen, met Lagerhuis-discussies maar dan over Hip Hop enzo, allemaal dingen voor -en door- Almeerders. Er moet een soort Netwerk komen, waarin iedereen vertegenwoordigd is! Info voor jongeren hoe ze iets moeten doen: waar vind ik die info? En wat gebeurt er met je ideeen? Je hoort er nooit meer wat van. De gemeente zou moeten vertellen naderhand wat ermee gebeurd is...of mee gaat gebeuren! Uitleggen: waarom het wél of niet doorgaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder wordt er geklaagd over hondenpoep en dat er veel te veel gebouwd wordt. Wat Frits Huis de vraag ontlokt: "wat bedoel je daarmee: gebouwd (in stenen) of gebout (!). Over het verspreiden, elkaar vertellen, over flyers (die maken zo'n troep op straat, da;s meer voor oudere mensen, die gooien 'm niet op straat!) dus posters zijn beter. Het idee om jongeren door de wijk te laten lopen en kijken wat er mankeert of nodig is in die buurt. Liefst uit elke wijk één jongere. Als je ergens in een buurt wat herrie verwacht (speelveldje ofzo), kun je naar de buurtbewoners gaan en vragen om een bijdrage (de gemeente moet bezuinigen|) en dan kun je toch rekening met ze houden door van dat extra geld een voorziening te maken, waardoor ze minder last van je hebben. Meteen goed voor de saamhorigheid ;- ) Een enquete houden? Een onderzoek? Maar dat niet laten doen maar zélf doen! Een soort "Walk-in" voor Jongeren zou ook leuk zijn. Dan komen alle ideeen en vragen ofzo ook beter bij de gemeente terecht.

NB Binnenkort zijn de voorrondes voor het Provinciaal Jeugddebat voor 14-18-jarigen. Dan kun je meedoen en misschien geselekteerd worden voor het Nationaal Jeugddebat. Voor info: mail Alex Boonstra boonstra@deschoor.nl

Opmerking GretaV: jammer dat ik niets hoorde over "Kunst" en dan met name in de leefomgeving. Daar zijn zoveel mooie dingen mee te doen! (maar ja, misschien is ze dat ook onbekend, dus daar moeten we wat aan gaan doen want: onbekend maakt onbemind!)

 


JVSA samen met ISH = Culture Shock in Almere!

Almere is een jongerenstad bij uitstek: 35% van de bevolking bestaat uit jongeren. Onder die jongeren is veel talent aanwezig, en ook de behoefte om iets met dat talent te doen. ISH is door een beleidsmedewerker van kunst en cultuur benaderd om daar iets mee te doen. Om een projekt op te zetten waarbij jongeren zich aktief en receptief kunnen bezighouden met straatcultuur, en waarbij hun talent over het voetlicht gebracht kan worden. Een project dat een voedingsbodem kan bieden tot iets dat wellicht een structurele vorm zou kunnen krijgen in Almere. Daarbij werkt ISH voor advies en input samen met een projektgroep van JVSA (=jongeren veilig stadshart Almere), die aktief zijn met o.a. het creëren van jongerenplekken, veilig uitgaan en regelmatig in gesprek zijn met ambtenaren en wethouders over jongeren-behoeftes in het stadscentrum. Dit is tevens ook de aansluiting die deze werkgroep heeft met ISH.


JVSA bestaat uit verschillende werkgroepen. Deze werkgroep bestaat uit jongeren die zich bezig houden met alles wat op straat plaatsvindt (wbt jongeren cultuur in Almere) en René Kempenaar (ambulant jongerenwerker) zeer actief en betrokken bij cultuur en jongeren. Een van de voorgangers jongeren en straatcultuur was het welbekende A. Projekt. Een aantal Almeerse jongeren hebben mede door A.projekt zowel op professioneel als op amateur-gebied hun weg gevonden. Dus nu tijd voor nieuwe ontwikkelingen. Op basis van de wederzijds enthousiast ontvangen gesprekken, is als vorm gekozen voor het maken van een voorstelling waarin Almeerse jongeren binnen verschillende podium kuns disciplines hun talent laten zien. Een produktie waarbij niet alleen óp het podium, maar ook achter de schermen op het gebied van publiciteit, productie, licht en geluid het talent wordt ingezet. Het maakproces van de voorstelling bestaat in de eerste fase uit het volgen van masterclasses en workshops in uiteenlopende podiumkunst- disciplines, van spel tot dans en van theatertechniek tot productie. Daarna wordt de voorstelling gemaakt en gerepeteerd, waarbij de artistiek-inhoudelijke input van de deelnemende jongeren van wezenlijk belang is. Wel worden zij hierbij op professionele wijze begeleid en gecoached door ISH. En ook de disciplines worden aangedragen door deze mensen zelf.                                                                
foto: Serge Ligtenberg (ISH) >>

 In de eerste gesprekken met hen zijn de volgende disciplines genoemd: DJ-technieken, martial arts, streetdance, breakdance, rap/MC/poetry, beatbox, graffity en skaten en BMX. Het is de bedoeling dat de disciplines aangevuld worden door talent dat zich met zijn eigen skills aanmeldt. Daarna wordt de voorstelling in een tournee in bij voorkeur de grote zalen van de Flevolandse schouwburgen en/of (pop)podia gespeeld.


De Almeerse werkgroep wil graag zien dat het wel iets uit Flevoland gaat worden, met misschien een andere naam of misschien ook wel niet. Genoeg nog om over te praten en na te denken. De eerste gesprekken zijn geweest tussen de werkgroep en ISH en beide zijn ontzettend enthousiast en vonden elkaar direct. Het wachten is nu op definitief groen licht wat betreft de subsidie, de voorbereidingen gaan in ieder geval door.

Voor de JVSA zal Miq (bekend van onafhankelijk) en voor Ish Meta de belangen gaan behartigen. Zij zullen worden ondersteund door de beroepskrachten. De Almeerse groep zal Culture Shock gaan heten. Inmiddels worden op verschillende plaatsen en scholen in Almere diverse demonstraties door ISH gegeven.

 

 


Groot succes hip hop Benefiet-avond voor 555

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere kwamen een ambulant jongerenwerker (NB René Kempenaar) en rapper Jeromexl met het initiatief om een Benefiet voor 555 te organiseren.

<< op de foto: rapper JeromeXL en DRT na een optreden in de raadszaal van het Stadhuis Almere in gesprek met burgemeester Annemarie Jorritsma tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2005

 

Zowel j.c. Totum als JVSA (jongeren veilig stadshart almere) ondersteunden dit idee direkt!

Met een kader van vrijwilligers was het mogelijk om de avond perfekt te laten verlopen. Tal van bekende en onbekende rappers traden belangeloos op. Ondanks de korte voorbereiding en geringe PR kwamen er maar liefst 125 jongeren op dit concert af. De entree was maar drie euro zodat het vooral voor de jeugd betaalbaar was.

 

 

op de foto: René Kempenaar (l) overhandigt de opbrengst ( foto: JVSA>> 

De opbrengst was 380 euro

 

 

 

 

en het was ook nog eens een absoluut top Hip Hop feest! << (foto:JVSA)

PR- werkgroep J V S A

 


21+22 jan.2005: Jongeren Veilig Stadshart Almere op werkbezoek in Milton Keynes

Almere doet er alles aan om de jongeren niet te verdrijven uit het (nieuwe) stadscentrum. Men wil dus dat er snel voorzieningen voor de jeugd komen.

Een delegatie uit Almere, bestaande uit jongeren, ambtenaren, wethouders, politie en ambulant jongerenwerk, heeft op 21 en 22 januari een werkbezoek gebracht aan de Engelse gemeente Milton Keynes (vlakbij Londen). Aan dit werkbezoek is een traject van 2,5 jaar aan vooraf gegaan. In dit traject zijn de jongeren van JVSA (Jongeren Veilig Stadshart Almere) bezig geweest met het zoeken naar mogelijkheden om de nadrukkelijke aanwezigheid van jongeren in het centrum van Almere-Stad te verminderen.Dat hier behoefte aan was is in 2002 door de ondernemers van het stadscentrum aangegeven tijdens de jaarvergadering van het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen). Dat jongeren elkaar ontmoeten voor de etalages van winkels zou een onveilig gevoel bij het winkelende publiek veroorzaken.In eerste instantie wilde JVSA een grote actieve ontmoetingsplaats realiseren vlak buiten het centrum bij museum De Paviljoens. Uit een vergelijkbaar project in Milton Keynes, een 'twin-stad' nabij Londen, bleek echter dat dat niet werkt omdat jongeren toch naar het centrum trekken. De voorzieningen moeten dus verhuizen naar verschillende plekken in het centrum. Dit moet zo zorgvuldig mogelijk gedaan worden. Er moet rekening worden gehouden met tal van factoren zoals het materiaal, de lokatie, en natuurlijk de veiligheid. Ook mag het allemaal niet te veel kosten, Almere moet bezuinigen.

Tijdens het werkbezoek heeft men een rondleiding gekregen door het centrum van Milton Keynes, een aantal presentaties gezien van de betrokken partijen over het project. En natuurlijk werd er gesproken met de Engelse jeugd. Na het programma is een bezoek gebracht aan de stad om te kijken hoe het daar echt was. Er werd gesproken met jongeren, portiers en de politie. In Milton Keynes zijn een aantal skateboard voorzieningen ontwikkeld, verspreid door het centrum.

Hier in Almere is men bezig om behalve skate-voorzieningen ook een pannaveld, een basketbalveld, breakdance/flatlandvloer en een graffity gelegenheid te realiseren. Iets wat extra opviel tijdens het werkbezoek en ook graag in Almere werd gezien is een kleine kiosk bij de skatebaan, deze kiosk zorgde voor een stukje sociale controle. Alle deelnemers hebben het werkbezoek als zeer leerzaam ervaren.

Een bericht van de werkgroep JVSA

NB de werkgroep JVSA denkt (hoopt!) dat eind januari 2005 het Panna-veldje er staat ;- )

 


Panna is een Surinaams woord en betekent 'poortje'; ofwel door de benen van je tegenstander spelen.

"In Nederland zag je deze vorm van straatvoetbal vooral veel in Amsterdam en later in andere grote steden. Twee jassen deden dienst als doel en in een mum van tijd konden de jongeren voetballen. Het spel ontwikkelde zich al snel als een echte sport met regels en werd steeds meer een lifestyle, die nauw samenhangt met de hip-hopscene", vertelt Jan Louwris.

Professionele sport
Edgar Davids is de grondlegger van het professionele Panna. Samen met Nike heeft hij kampioenschappen opgezet, waarvan de voorrondes in een aantal grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag worden gehouden. Omdat de sport zich steeds professioneler ging ontwikkelen, ontstond er behoefte aan een officieel wedstrijdveld.

Dynamisch spel
Panna KnockOut is een dynamisch en actief spel van maximaal drie minuten. "Iedereen komt snel genoeg aan de beurt, dat maakt het tot een intensieve een competitie. Als een speler in balbezit is, moet deze binnen 15 seconden een doelpoging doen. Wordt deze 15 seconden overschreden dan gaat de bal naar de tegenstander. Als er geen Panna wordt gescoord, stopt het spel na drie minuten en telt het aantal doelpunten", legt Jan Louwris uit. "Snelheid en behendigheid zijn belangrijk in het Panna Voetbal. Het gaat erom wie de beste voetbaltechniek heeft. Het is daarom ook nog eens een ontzettend mooi spel om naar te kijken."

Spannende strijd
Bij Panna KnockOut is een doelpunt alleen geldig als deze vanaf de speelhelft van de tegenstander wordt gescoord. "Het spel wordt niet stopgezet voor overtredingen, wat het tot een spannende strijd maakt", vertelt Jan Louwris. "Bij gelijkspel geldt een verlenging van maximaal twee keer 30 seconden. In deze 30 seconden geldt ook de sudden deathregel: als er een Panna is gescoord, stopt het spel. Is na de maximale verlenging van 1 minuut de stand nog steeds gelijk, wordt de winnaar met behulp van een toss bepaald. In de praktijk is dit echter nog nooit voorgekomen."

 

2004

Jongeren Veilig Stadshart Almere

Uitgerekend op deze halve-finale-avond Nederland - Portugal (op 30 juni 2004) was er een bijeenkomst georganiseerd door de werkgroep Jongeren Veilig Stadshart Almere. De bijeenkomst vond plaats in museum De Paviljoens dat hierin ook een bijdrage wil leveren, met name wat betreft de Kunst en Cultuur. Er werd door de organisatie zelfs niet gedacht deze avond door te schuiven, dus er werden niet veel mensen verwacht maar....de opkomst was formidabel! Zelfs uit de politiek was er behoorlijke belangstelling o.a. de wethouders Frits Huis en Henk Smeeman en de raadsleden Joke Knop (StadsPartij), Martin Wiegertjes en Klaas Wolzak (PvdA), Jelte Hoving (CU), Marcel Roders (LA) en Sander Bossink (JongerenPartij), Klaas Jongejan (VVD en zelfs Nico van Duijn (LA) werd in vliegende vaart gesignaleerd.

 De jongeren hadden zich terdege voorbereid. Het begon met muziek en dans, een speech van Pieke, die voorzitter is van deze werkgroep. Hij vertelde dat deze werkgroep opgericht was n.a.v. een aandeelhoudersvergadering van de winkeliers in 2002. Sinds die tijd is de werkgroep aktief en komt iedere week bij elkaar, naast de school of het werk. Er is een enquete gehouden en een inventarisatie gemaakt door de jongeren op diverse scholen (690 respondenten). Kortweg komt het er op neer dat de jongeren een JOP, een ontmoetingsplek willen, niet weggestopt maar in het nieuwe Stadshart, en dan een 'Doe' plek. Alle ideeen die ze hadden werden verder uitgewerkt en in een boekje gebundeld voor deze avond door ESCA Holland, met bovendien opties voor verschillende lokaties. Ook lieten ze een 'Promotiefilmpje' zien, waarin ook Minister Rita Verdonk en burgemeester Annemarie Jorritsma optraden en hun vragen beantwoordden.  

Probleem blijft natuurlijk: de financien, waar volgens Pieke "Almere al 15 miljoen keiharde euri's moet bezuinigen, zal duidelijk worden wat de prioriteiten zijn....zijn dit de jongeren die 30% van de bevolking vormen of blijkt hieruit dat de gemeente gemaakte afspraken niet nakomt?"  

Wethouder Smeeman (met Stedelijk beheer en  Stadshart in zijn portefeuille) hield een speech, waarin hij toezegde dat 'dit plan er op de een of andere manier zou moeten komen, in het Stadshart'. Na de zomer wordt er verder gepraat hoe deze plannen concreet kunnen worden gemaakt.Knap werk, om in een half uurtje  tijd al deze informatie aan de aanwezigen te geven!